Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής και μνήμης του αγώνα για την Ελευθερία που έδωσαν οι Έλληνες, ορθώνοντας με ομοψυχία το ανάστημά τους στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού και της μισαλλοδοξίας. Ημέρα υπερηφάνειας για το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» στο φασισμό και το ναζισμό. Ο πόλεμος του 1940 είναι όμως και υπενθύμιση όλων εκείνων των αξιών που κράτησαν τότε όρθιο τον Ελληνισμό και που συνεχίζουν να μας εμπνέουν και να μας καθοδηγούν μέχρι και σήμερα. Η πίστη στα ιδανικά της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, το αίσθημα ευθύνης για την προάσπιση της πατρίδας, το σθένος που υπερνικά το φόβο και τροφοδοτεί την ελπίδα. Και συνάμα, η εθνική ενότητα απέναντι σε κάθε απειλή. Η ομοψυχία που παραμερίζει τις διαφορές και μας δίνει δύναμη, μας εμπνέει και δημιουργεί προϋποθέσεις για την πρόοδο και την επίτευξη των εθνικών μας στόχων.

Το μήνυμα του αγώνα των Ελλήνων του ’40,  φέτος φαντάζει πιο επίκαιρο  από ποτέ. Μια προσεκτική ματιά στα ιστορικά γεγονότα του  Β’ Παγκοσμίου Πολέμου θα μας κάνει σοφότερους, καταδεικνύοντας και τις σημερινές απειλές κατά της παγκόσμιας ειρήνης καθώς και της εδαφικής και κυριαρχικής ακεραιότητας της Ελλάδας.

Το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κάσπακα, όπως όλα τα Σχολεία της χώρας τιμούν την Επέτειο του ΟΧΙ, μνημονεύοντας τους ήρωες Έλληνες αγωνιστές της λευτεριάς. Τους πλέκουν στεφάνια και με συγκίνηση στέκονται σιωπηλά απέναντι στην ανάμνηση της θυσίας τους, κρατώντας ενός λεπτού σιγή. Η κατάθεση των στεφάνων πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από αντιπροσωπεία μαθητών.

Ζήτω η Ελλάς – Ζήτω το Έθνος

Δημοτικό και Νηπιαγωγείο

Κάσπακα

 

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here