Είμαστε στη μέση του καλοκαιριού του 2020 . Ένα καλοκαίρι εντελώς διαφορετικό και πολύ δύσκολο για όλους , από κάθε άποψη. Και η βασική αιτία για αυτό ο ιός που προκαλεί την covid-19 .
Στη Λήμνο και παρ όλες τις αντιξοότητες , οι επισκέπτες , Έλληνες και ξένοι έρχονται και σε αριθμό μεγαλύτερο από τον αναμενόμενο .
Το ερώτημα τώρα είναι τί έλεγχος γίνεται και πόσο προστατευμένος είναι ο πληθυσμός .

Στους ξένους επισκέπτες που έρχονται με πτήσεις charter στο νησί , γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος από την αεροπορία στο αεροδρόμιο με τη λήψη επιχρισμάτων σε αριθμό που ορίζεται από τον ΕΟΔΥ .Τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες .

Οι επισκέπτες που έρχονται οδικώς, δέχονται έλεγχο στο σημείο εισόδου στη χώρα μας και παράλληλα έχουν δηλώσει τα στοιχεία και τον τελικό προορισμό.

Οι επισκέπτες από άλλες χώρες που έχουν τελικό προορισμό το νησί μας και έρχονται με τις τοπικές πτήσεις , έχουν περάσει τον έλεγχο κατά την είσοδό τους στη χώρα (αεροδρόμια ή χερσαίες πύλες εισόδου)

Για τους Έλληνες που διακινούνται στη χώρα ισχύουν τα μέτρα στα μέσα μεταφοράς .

Αυτό από πλευράς μέτρων σε κάθε επισκέπτη. Το θέμα τώρα έρχεται σε εμάς τους ίδιους . Επειδή αυτός ο ιός, σύμφωνα με τους επιστήμονες , είναι και ύπουλος και παράξενος , πρέπει να ακολουθήσουμε ατομικά μέτρα για την προστασία μας , παράλληλα με όλα τα παραπάνω .
Και είναι γνωστό ότι κάποιοι μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί φορείς , ή σε κάποιους ο ιός να βρίσκεται στην αρχή και δεν έχει αναπτυχθεί ικανό ιικό φορτίο στο σώμα για να ανιχνευτεί .

Πρέπει να τηρούμε τις αποστάσεις και τον επιτρεπόμενο αριθμό ατόμων που ισχύει σε κάθε χώρο και σε κάθε επιχείρηση .
Πρέπει να χρησιμοποιούμε τα αντισηπτικά υλικά
(τζελ , λοσιόν , μαντηλάκια )
Πρέπει να χρησιμοποιούμε τη μάσκα όπου επιβάλλεται .
Πρέπει σε κάθε υπόνοια ή σύμπτωμα να ενημερώνουμε το προσωπικό μας γιατρό ή τη μονάδα υγείας .

Oι επιχειρήσεις του νησιού (εμπορικές , εστίασης , τουριστικές) έχουν εναρμονιστεί με τις συνθήκες και τηρούν τα μέτρα που επιβάλλονται , ανάλογα το είδος και τη δραστηριότητα της καθεμίας

Η επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα δεν μπορεί να σταματήσει . Οπότε το βασικό πλέον τώρα είναι να τηρούμε με ευθύνη τα μέτρα ατομικής προστασίας και όλοι μαζί ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε και αυτή την κρίση με ασφάλεια .

Και να έχουμε πάντα στο μυαλό μας , το ότι δεν είχαμε κάποιο κρούσμα μέχρι σήμερα , είναι εύκολο να ανατραπεί , αν δε δείξουμε αυτή ακριβώς την ατομική ευθύνη , παράλληλα με τα μέτρα που λαμβάνονται κεντρικά από τη χώρα (σωστά ή όχι , επαρκή ή όχι , δεν έχω τις γνώσεις να το κρίνω εγώ)

Πηγή: facebook Χρυσόστομος Ψάρρας

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here