Θέλω να σας πω μια ιστορία…
Μια φορά, όχι πριν από πολύ καιρό, ήταν μια οικογένεια. Μια οικογένεια που είχε ένα όνειρο !! Κάθισαν λοιπόν ένα βράδυ στοv καναπέ ,όταν τα παιδιά πήγαν για ύπνο και φαντάστηκαν πώς θα μπορούσαν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα .Αλλά όμως ,όπως ξέρετε δυστυχώς σε όλα τα όνειρα, πάντα χρειάζεται και το πρακτικό μέρος τους , που αυτό συνήθως είναι τα χρήματα .
Έτσι λοιπόν, αφού αποφάσισαν να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση του στόχου τους, συμφώνησαν ότι θα ήταν πιο εύκολο γι΄αυτούς, εάν μπορούσαν να πουλήσουν ένα σπίτι που ήδη έχουν. Την άλλη μέρα κιόλας αρχίζουν και ρωτάνε φίλους, γνωστούς ,κάποιους συγγενείς , ένα φίλο που δουλεύει σε μεσιτικό γραφείο και αγοράζουν μια εφημερίδα που δημοσιεύει αγγελίες κατοικιών.
Μετά από αυτή την έρευνα αποφασίζουν να βάλουν μια συγκεκριμένη τιμή στο ακίνητο τους και να δουν μήπως έτσι μπορούν να λύσουν το πρακτικό μέρος του ονείρου τους.
Έτσι λοιπόν δημοσίευσαν μια αγγελία σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας και περίμεναν εκδήλωση ενδιαφέροντος. Απάντησαν σε πολλά τηλεφωνήματα ,οι ερωτήσεις που τους έγιναν ήταν περίπου οι ίδιες αν και καμιά φορά τους έκαναν και κάποιες δυσάρεστες. Κάθε φορά που μίλαγαν με κάποιον και εκθείαζαν το ακίνητό τους εκείνοι πίστευαν ότι απέναντι τους βρήκαν τον άνθρωπο που πράγματι ενδιαφέρεται .Κάποιοι από αυτούς πήραν τηλέφωνο ήρθαν το είδαν , το περιεργάστηκαν ,πολλές φορές κοίταξαν κάτι υποτιμητικά, ρώτησαν κάποια πράγματα αλλά τελικά έφυγαν όπως όλοι οι άλλοι.
Κάθε φορά που δημοσίευαν την αγγελία τους στην εφημερίδα είχαν και νέα τηλέφωνα και νέο ενθουσιασμό, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα που προσδοκούσαν δεν ήταν το επιθυμητό.
Το βράδυ που τα παιδιά πήγαιναν για ύπνο, η πώληση του ακινήτου ήταν το μοναδικό θέμα συζήτησης. Ξύπναγαν και κοιμόντουσαν με την απελπισμένη προσπάθεια να καταφέρουν το στόχο τους.
Τότε είναι που άρχισαν τα τηλέφωνα από επαγγελματίες του κλάδου << έχουμε πελάτη για το ακίνητο σας, θέλουμε όμως να μας υπογράψετε μια εντολή ανάθεσης ……………..;>>
Tο μεσημέρι στο τραπέζι σκέφτηκαν ότι μάλλον δεν είχαν ενεργήσει σωστά μέχρι τώρα και θα έπρεπε να αναθέσουν την πώληση σε 2-3-4 επαγγελματίες για αυξήσουν τις πιθανότητες. Τελικά ήρθαν σε επικοινωνία με κάποιους, όμως κανένας από αυτούς δεν τους είπε ποια τιμή θα είχε ενδιαφέρον από πλευράς αγοραστών , δεν τους ανέφερε για τον ανταγωνισμό που θα είχε το ακίνητο τους στην αγορά και με ποιο τρόπο θα προκαλούσε το ενδιαφέρον των αγοραστών έναντι των άλλων ακινήτων.
Όμως άφησαν τα πράγματα να εξελιχθούν, γιατί πίστευαν ότι τώρα θα έρθουν περισσότεροι υποψήφιοι αγοραστές και ότι θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να το πουλήσουν.
Όμως και πάλι τα ίδια. Ενδιαφερόμενοι μπήκαν, βγήκαν και δεν έγινε τίποτα. Έτσι η ιστορία συνεχίστηκε μέχρι που το όνειρο τους ατόνησε και ξεχάστηκε Και τότε είναι που είπαν: <<είδες ;, όλοι ίδιοι είναι>> .Θεώρησαν ότι δεν τους καταλαβαίνει κανένας και ένιωσαν πικραμένοι και άδειοι γιατί ούτε ένας δεν τους είπε τουλάχιστον την αλήθεια.
Αναγνωρίζετε λοιπόν μέσα από τους ήρωες της ιστορίας μας τον εαυτό σας ; Βιώσατε μήπως και εσείς όλες αυτές τις ψυχολογικές μεταπτώσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα ;.
Τότε να σας δώσω μια συμβουλή ;; <<ξεφύγετε όσο μπορείτε από το μέτρο, κάντε σε όλες τις δραστηριότητες της ζωής σας τη διαφορά ,ρωτήστε ,ακούστε ,αξιολογήστε το καθαρό από το θολό το αληθινό από το ψεύτικο>>.
Συνεργαστείτε με έναν επαγγελματία ,όποιος και να είναι αυτός δικηγόρος, λογιστής, ασφαλιστής, μεσίτης , ο οποίος έχει απαντήσεις έχει στοιχεία έχει στόχους, σας υποδεικνύει τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν, σας ζητάει να απαντήσετε για το χρόνο που του δίνετε για την επίτευξη των στόχων σας και μετά συνεργαστείτε ΚΑΙ απαιτήστε να ασχοληθεί αποκλειστικά μαζί σας ,να ασχοληθεί για την δική σας υπόθεση, όταν λοιπόν βρείτε τον επαγγελματία που θα ασχοληθεί μόνο μαζί σας ,τότε να τον πληρώσετε.
Από ένα επαγγελματία πρέπει να νοιώθετε ότι γλιτώνετε χρήματα και χρόνο όχι ότι χάνετε .Να τον πληρώσετε, όταν πρόκειται να αγοράσετε κάτι από αυτόν που στην προκειμένη περίπτωση για όλους τους επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες είναι ο χρόνος τους, οι γνώσεις και οι εμπειρίες τους .
Να πληρώσετε ένα δικηγόρο επειδή ασχολήθηκε αποκλειστικά με την υπόθεσή σας και μίλησε, έγραψε, διαπραγματεύτηκε και σας είπε όλες τις πιθανότητες της έκβασης της υπόθεσής σας και κερδίσατε χρήματα και χρόνο.
Να πληρώσετε ένα λογιστή ,επειδή ασχολείται αποκλειστικά με την περίπτωσή σας, ενημερώνει ,καταχωρεί σωστά τα φορολογικά σας βιβλία και κάνει σωστά την φορολογική σας δήλωση και κερδίσατε χρήματα και χρόνο.
Να πληρώσετε έναν ασφαλιστή που ασχολείται αποκλειστικά μαζί σας νοιάζεται για το συμφέρον σας , σας προειδοποιεί για τυχόν κινδύνους και δείχνει ενδιαφέρον για το πρόβλημά σας όποτε και αν προκύψει και εν τέλει κερδίσατε χρήματα και χρόνο.
Να πληρώσετε ένα κτηματομεσίτη που ασχολείται μόνο αποκλειστικά μαζί σας.
Καταρχάς ρωτήστε, αν αυτή είναι κύρια απασχόλησή και επαγγελματική του δραστηριότητα ;
Aν έχει άδεια κτηματομεσίτη ;
Ποια είναι η έδρα του γραφείου του;
Aν έχει εκπαίδευση πέραν της λυκειακής;
Aν έχει συγκεκριμένο πλάνο προώθησης του ακινήτου σας και ζητήστε το γραπτώς .
Ρωτήστε ακόμα αν μπορεί να σας παρέχει έγκυρες και συγκεκριμένες πληροφορίες για την αγορά ,μπορεί να σας πει σε ποια τιμή μπορεί να πουληθεί το ακίνητο σας ;
Μπορεί να σας δώσει γραπτώς μια εκτίμηση του ακινήτου σας ;
Αν θα διαπραγματευθεί ο ίδιος για λογαριασμό σας .
Και τέλος αν θα μπορεί να σας συμβουλέψει πριν πάρετε την τελική απόφαση την κατάλληλη χρονική στιγμή και με αυτό τον τρόπο κερδίσετε χρήματα και χρόνο.
Ρωτήστε αν η εταιρεία που εκπροσωπεί διατηρεί γραφείο.
Ρωτήστε ,αν μπορείτε να συνεργαστείτε μαζί του ή με κάποιον βοηθό του ;
Eπιπλέον μάθετε με πόσες υποθέσεις ασχολείται ταυτόχρονα και πόσο συχνά μπορεί να σας ενημερώνει για τη δική σας υπόθεση.
Τέλος , διερευνήστε στην περίπτωση που οι υπηρεσίες του δεν σας ικανοποιούν έχετε την δυνατότητα να διαμαρτυρηθείτε ;
Μην επιτρέπετε ,λοιπόν, σε κανένα δικηγόρο να πληρωθεί, επειδή από τύχη πήρε μια καλή απόφαση δικαστηρίου. Μην επιτρέπετε σε κανένα λογιστή να πληρωθεί ,επειδή από τύχη δεν αντιμετωπίσατε πρόβλημα με την εφορία .Μην πληρώσετε κανένα ασφαλιστή, που από τύχη δεν σας χρειάστηκε η ασφαλιστική του κάλυψη. Και τέλος κανένα μεσίτη που από τύχη πούλησε το ακίνητο σας.
Γιατί τίποτα μα τίποτα δεν έχει διάρκεια εάν δεν στηρίζεται σε γνώσεις , εμπειρία και πολύ, πάρα πολύ δουλειά !!!!.
Σας Ευχαριστώ.”
Με εκτίμηση  προς όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και τούς
μελλοντικούς αγοραστές.
Μουτζούρης Γιώργος
Κτηματομεσίτης Νομού Λέσβου
Βουρνάζων 15 Μυτιλήνη
  6972035634
  2251023233

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ