Μεγάλο  κίνδυνο διατρέχει να «χάσει» η Λήμνος για την προσεχή τουριστική σεζόν την πτήση Τσαρτερ της Croatia airlines .

Είναι η δευτερη χρονιά που θα πραγματοποιηθεί, αν τελίκα γινει, η πτήση του συγκεκριμένου τσαρτερ κάθε Σάββατο(όπως βλέπετε και στο έγγραφο) διακινώντας πέρι τα 2000-2500 άτομα.

Η  πτήση πραγματοποιείται  από  την Λιουμπλιάνα της Σλοβενία, και τον Tour Operator Intelekta στην Λήμνο αντιπροσωπεύει το Petrides Travel. Για το 2020 υπάρχουν ήδη  20 συμβόλαια τα οποία αφορουν καταλύματα σε όλο το νησι.

Το 2019 ήρθαν με αυτή την πτήση και Ιταλοί και Αυστριακοί αλλα και από  την Ουγγαρία, κύριως λόγο της γεωργαφικης θέσης της Σλοβενίας, χώρας του Tour Operator Intelekta, που διαφημίζει τον προορισμό Λήμνο και σ αλλές χώρες , μια και συνορεύει με Αυστρία, Ιταλία, Ουγγαρία κ Κροατία.

Στην  απάντηση του Αερολιμένα «Ηφαίστου», αναφέρεται ότι το αεροδρόμιο αδυνατεί να καλύψει την εξυπηρέτηση της εν λόγο πτήσης.

 

Φυσικά και υπάρχουν λόγοι τους οποίους εμείς δεν είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε και δεν θα το κάνουμε. Όμως θα θέλαμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα και προβληματισμούς μας.

Άραγε οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου έχουν δημοσιοποιήσει αυτές τις ανάγκες τους και πότε; Έχουν ενημερώσει τους φορείς Τουρισμού,   υπάρχουν έγγραφα;

Επίσης οι Φορείς Τουρισμού του νησιού οι οποίοι συμμετέχουν σε εκθέσεις και εξαίρουν το αεροδρόμιο «Ήφαιστος» ως ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδος γνωρίζουν  τα προβλήματα;

Έχει η Λήμνος την πολυτέλεια να ολιγωρεί σε ένα τέτοιο θέμα με 2000-2500 επισκέπτες να είναι στον «αέρα»; 

Ποια είναι η θέση του Δήμου, Επαρχείου, Βουλευτών του νομού μας,   έχουν ενημερωθεί και ποιες οι ενέργειες τους σε αυτό που τους αναλογεί για το θέμα;

 

Το σίγουρο είναι ότι το  ταξιδιωτικό πρακτορείο δεν  θα περιμένει την Λήμνο για πολύ ακόμα, θα προωθήσει σε άλλο προορισμό τους πελάτες του …..

 

 

Σύνταξη Κρέτσης Βασίλης

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here