Εκτός από τους Λημνιούς και τους ταξιδιώτες που ήταν να ταξιδέψουν στο νησί, ψυχρολουσία για δεκάδες Κρητικούς που προγραμμάτιζαν ταξίδι από Ηράκλειο για Θεσσαλονίκη, σήμερα το μεσημέρι με την αεροπορική εταιρεία ASTRA AIRLINES, όπως αναφέρει το cretalive καθώς αργά χτες το απόγευμα οι ταξιδιώτες, με sms που δέχτηκαν στο κινητό τους, ενημερώνονταν πως η προγραμματισμένη πτήση τους ακυρώνεται!

Η πτήση ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 3.15 το μεσημέρι και καταλαβαίνετε τι επακολούθησε στους δεκάδες ταξιδιώτες που είτε έχασαν ανταποκρίσεις για αλλού, είτε δεν μπορούσαν να βρουν εισιτήρια για τη Θεσσαλονίκη, όπου είχαν προγραμματίσει!

Τα τηλέφωνα της εταιρείας δεν απαντούσαν και καμία επικοινωνία δεν υπήρχε για το αν θα μπορούσαν να βρουν άλλο τρόπο να ταξιδέψουν. Πάντως φαίνεται πως η εταιρεία αντιμετωπίζει προβλήματα οικονομικής φύσεως που σχετίζονται- σύμφωνα με δημοσιεύματα – με τη διασύνδεση της με την THOMAS COOK αφού υπήρξε μπαράζ ακυρώσεων και προς άλλους προορισμούς στο εσωτερικό της χώρας.

Κανείς δεν ξέρει τί γίνεται και με τις υπόλοιπες πτήσεις της εταιρείας αφού δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για το μέλλον της!

 

Όπως αναφέρει το typosthes.gr

Σε μαζικές ακυρώσεις πτήσεων από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» και όχι μόνο προχώρησε η γνωστή εταιρεία της Θεσσαλονίκης, Astra Airlines, προκαλώντας έντονη φημολογία σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το τοπικό σάιτ της Χίου «Πολίτης της Χίου»: «Αντιμέτωπη με οικονομικές δυσκολίες που δεν της επιτρέπουν την απρόσκοπτη συνέχιση των δρομολογίων της φαίνεται ότι η είναι η αεροπορική εταιρεία «Astra Airlines», η πρώτη εταιρεία που επένδυσε στην τακτική σύνδεση της Χίου με τη Θεσσαλονίκη και αργότερα της Χίου με την Αθήνα, σπάζοντας το μονοπωλιακό καθεστώς στη γραμμή.

Τις τελευταίες ώρες η αεροπορική εταιρεία έχει αποστείλει ειδοποίηση στο επιβατικό κοινό προκειμένου να προχωρήσουν είτε σε αλλαγή των πτήσεών τους, είτε στην επιστροφή των χρημάτων τους ενώ διαδικτυακά έχει προχωρήσει στην ακύρωση όλων των πτήσεων που συνδέουν τη Χίο με τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Μάλιστα στις επιλογές της εταιρείας διαδικτυακά δεν υπάρχει καν η επιλογή της πτήσης μεταξύ Χίου- Θεσσαλονίκης ενώ η μοναδική διαθέσιμη πτήση είναι αυτή του Σαββάτου 9/11 στις 16:10 από Χίο για Αθήνα.

Το μυστήριο γύρω από το τι πραγματικά συμβαίνει, εντείνεται και από το γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες δεν είναι δυνατή η επικοινωνία του επιβατικού κοινού και των ταξιδιωτικών πρακτορείων με τα γραφεία της εταιρίας. Πηγές της «Astra Airlines», ανέφεραν στον «Πολίτη της Χίου» ότι ναι μεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα με την εταιρεία ωστόσο επί του παρόντος δεν διαμορφώνεται καμία κατάσταση με μόνιμα χαρακτηριστικά.

«Οι συγκεκριμένες πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω οικονομικών προβλημάτων, ωστόσο νεότερα θα υπάρξουν από τη Δευτέρα», σημείωσαν οι ίδιες πηγές.

Το ζήτημα έκανε αίσθηση και στη Λήμνο όπου το τοπικό σάιτ limnosreport.gr αναφέρει: «Τις τελευταίες ώρες αναβρασμός υπάρχει στις πτήσεις της Astra Airlines, αναγνώστες του LimnosReport που ήταν να ταξιδέψουν με την αυριανή πτήση Θεσσαλονίκη – Λήμνο, αναφέρουν ότι τους έχει αποστείλει ειδοποίηση για ακύρωση της πτήσης «λόγω επιχειρησιακών αλλαγών» χωρίς ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι. Στο site της Astra Airlines μάλιστα στις επιλογές της εταιρείας διαδικτυακά δεν υπάρχει καν η επιλογή αγοράς εισιτήριων Λήμνου- Θεσσαλονίκης ή Λήμνου – Ικαρίας και αντίστροφα».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι εξελίξεις τρέχουν και νεότερα θα υπάρξουν από τη Δευτέρα.

 

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here