ΛΗΜΝΟΣ

Απονεμήθηκε ο Σταυρός Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την ανώτατη τιμή ευεργέτη στον Μπουμπουρά (φωτορεπορταζ)

post-img

Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, τελέστηκαν (11/10) τα εγκαίνια του Κέντρου Νεότητας και Μουσικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Ο Άγιος Παντελεήμων» στα Πατήσια, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος τίμησε τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Ήφαιστος Λήμνου, κ. Παντελή Μπούμπουρα, για την προσφορά του στο έργο της Αρχιεπισκοπής (Απονεμήθηκε ο Σταυρός Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την ανώτατη τιμή ευεργέτη). Το «παρών» στη σημαντική στιγμή έδωσαν ο πρόεδρος του Ηφαίστου Σπύρος Μπούμπουρας, ο αδελφός του Βασίλης Μπούμπουρας και σύσσωμη η οικογένεια την οποία ευχαρίστησαν όλοι οι ομιλητές για την μεγάλη προσφορά της, ώστε να έρθει εις πέρας αυτό το σημαντικό έργο.

Ο Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, Διευθυντής του Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην ιστορία του κτηρίου το οποίο, όπως είπε, παραχωρήθηκε από το Ίδρυμα Νεότητας της Αρχιεπισκοπής στο Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής και ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κ. Παντελή Μπούμπουρα, ο όποιος ανέλαβε την ολική ανακαίνιση του κτηρίου αλλά και τον νέο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, πρώην Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής για την αμέριστη βοήθεια του.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις επενδύσεις, σχολιάζοντας: «Στο χώρο της Εκκλησίας η καλύτερη επένδυση είναι η επένδυση στα παιδιά μας. Το μεγάλο πρόβλημα της εποχής είναι το ξεστράτισμα και όταν υπάρχει είναι δύσκολη η επιστροφή. Επενδύοντας λοιπόν νωρίς, η οικογένεια και η εκκλησία, είναι ότι καλύτερο. Επένδυση στην ψυχή του ανθρώπου, του παιδιού, στα γράμματα, στις λεπτές πτυχές που συγκινείται η ψυχή, στη μουσική παιδεία».

Απευθυνόμενος στον κ. Παντελή Μπούμπουρα που αποδεικνύει πως δεν προσφέρει μόνο στον αθλητισμό αλλά όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη, ο Μακαριώτατος τόνισε: «Ο Θεός με ένα τρόπο που μόνο αυτός ξέρει στέλνει τους ανθρώπους εκείνους που ανοίγουν τις πόρτες. Σε όλο αυτό το έργο, την πόρτα την άνοιξε ο κ. Μπούμπουρας και δημιουργήθηκε αυτό το μικρό θαύμα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άνθρωπο που ανέλαβε όλο αυτό το έργο και στην οικογένεια του, οι οποίοι αγκάλιασαν με αγάπη αυτή την προσφορά».

Την Τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, με τον νέο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη, τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Νεότητας Αρχιμανδρίτη Συμεών Βενετσιάνο, τον Αρχιδιάκονο π. Ιωάννη Μπούτση και τον διάκονο π. Δημήτριο Μανώλη.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Δημόπουλος, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρέσβης της Ουκρανίας Σεργίι Σουτένκο, Βουλευτές, Αρχιερείς, Ιερείς και πλήθος κόσμου.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!