ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Λήμνος στερείται αναπτυξιακής προοπτικής λόγω περιορισμένου ενδιαφέροντος, αν και τα τελευταία χρονιά κάτι φαίνεται να αλλάζει. Έτσι δημόσιοι φορείς αλλά και ιδιωτική πρωτοβουλία στρέφονται προς την προσπάθεια πιθανής αξιοποίησης υφιστάμενης Δημόσιας περιουσίας.

Για το  ξενοδοχείο Κάστρο η μεγάλη απορία χιλιάδων κάτοικων αλλά και επισκεπτών είναι γιατί δεν ξανανοίγει, μιας και θεωρείται το στολίδι της Μύρινας στη Λήμνο.

Το Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα το νομικό συμβούλιο συνεδρίασε για την περίπτωση αυτή.

Στο έγγραφο της γνωμοδότησης, που αποκαλύπτουμε σήμερα, συμπεριλαμβάνει στοιχεία από την διαθήκη του θανόντος, όπου θα διαπιστώσετε, τι ακριβώς συμβαίνει και πως μπορεί να αξιοποιηθεί το ακίνητο, αρκεί οι εμπλεκόμενοι φορείς κράτος – τοπικοί φορείς, να δράσουν άμεσα μέσα στα πλαίσια που ορίζει η δημόσια διαθήκη και η νομιμότητα.

Με απλά λόγια, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει αυτά που έπρεπε να γίνουν, όπως η σύσταση κοινωφελούς ιδρύματος, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει συσταθεί.

Ένα είναι σίγουρο ότι αυτό που θέλει ο Λημνιακός λαός, είναι άμεση λύση και αξιοποίηση του ξενοδοχείου Κάστρο, ώστε να μην οδηγηθεί από την κωλυσιεργία, τελικά στο γκρέμισμα του….

Δείτε το αποκαλυπτικό έγγραφο της γνωμοδότησης ΕΔΩ

 

Σύνταξη Νατάσα Ταραράκη

 

Δείτε περισσότερα παλαιότερα δημοφιλή άρθρα 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Έπειτα από μια προσεκτική αναγνωση της γνωμάτευσης του ΝΣΚ, μου έγινε το κεφάλι κουδούνι, προκυπτει ότι ο εκλιπών ευεργέτης αείμνηστος ΒΤ άφησε ανοιχτές πληγές τις οποίες θα μπορούσε να έχει κλείσει καθ’οσον χρόνο ήταν εν ζωή!
  Είναι μια από αυτου του είδους τις γνωστές διαθήκες που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην κατά τον νόμο εκτέλεση τους μετά την «αναχώρηση» του διαθέτη!

  Η λύση απαντάται στην:

  Απάντηση

  Άρθρο 32 τελευταίο άρθρο της γνωμοδότησης του ΝΣΚ.

  Η λύση και εκτέλεση επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του ΔΣ της «ΤΟΥΡΙΣΤΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ».

  Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες!

  Μέχρι να βρεθεί λύση, που δε θα βρεθεί λόγω διαδικασιών, το ακίνητο θα έχει περιέλθει και αυτό στη λίστα των αρχαιολογικών χωρών του ΤΑΙΠΕΔ για την εξόφληση του χρέους!

  ΥΓ: Είχα γράψει σε σχόλιο σε προηγούμενο σχετικό άρθρο για τις νομικές ασφαλιστικές δικλείδες του εκλειποντος που πιθανον να έχει βάλει στη διαθήκη.

  Συγχαρητήρια στη συντάκτρια του άρθρου για τη σοβαρή και προσεκτική αντιμετώπιση του θέματος με λεπτομέρειες και στοιχεία!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here