ΛΗΜΝΟΣ

Ο Παντελής Μπούμπουρας στο Βικιπαίδεια – (wikipedia)!

post-img

Η Βικιπαίδεια είναι διεθνής, παγκόσμια, ψηφιακή, διαδικτυακή, ελεύθερου περιεχομένου, εγκυκλοπαίδεια.

Σε αυτή έχει καταχωρήθηκε και ο Παντελής Μπούμπουρας

Δείτε τι αναφέρει για τον Λημνιό επιχειρηματία

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Παντελής Μπούμπουρας είναι Έλληνας επιχειρηματίας, πρόεδρος του ομίλου «GEFEST», διακρίνεται για την φιλανθρωπική του δράση και φέρει τον τίτλο του επίτιμου πρόξενου της Ελλάδας στη Γιάλτα. Γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1955 στη Λήμνο (Ελλάδα).
Το 1970 εργάστηκε ως οικοδόμος σε ελληνική κατασκευαστική εταιρεία στην Αθήνα, ενώ παράλληλα τελείωσε την υποχρεωτική εκπαίδευση και εισήλθε στο Τ.Ε.Ι. Μετά την αποφοίτησή του έλαβε δίπλωμα ηλεκτρολόγου.
Το 1981 ίδρυσε τη δική του εταιρεία στην Ελλάδα η οποία αναλάμβανε κάθε τύπου ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις σε οικιακούς, επαγγελματικούς και βιομηχανικούς χώρους. Το απασχολούμενο προσωπικό της εταιρείας ανερχόταν σε 200 άτομα.
Την άνοιξη το 1997 έγινε γενικός εργολάβος μιας εκ των μεγαλύτερων ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών «Michaniki», η οποία την εποχή εκείνη είχε αρχίσει να δραστηριοποιείται στην Ουκρανία.
Τον χειμώνα του 1997 ίδρυσε τη δική του κατασκευαστική εταιρεία «GEFEST» στην Οδησσό της Ουκρανίας. Τα υποκαταστήματα της εταιρείας λειτουργούν στην Αυστρία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Σήμερα το προσωπικό της κατασκευαστικής εταιρείας «GEFEST» ανέρχεται σε 2300 άτομα.
Το 2015 δημιούργησε τον Σύνδεσμο Ελλήνων Επιχειρηματιών και Επιχειρήσεων στην Ουκρανία με έδρα το Κίεβο και έγινε Πρόεδρός του.
Το 2012 διορίζεται Επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στη Γιάλτα με την Προξενική Περιφέρεια στο έδαφος της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας.
Από το 2014 είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Οδησσό.
Το 2016 ίδρυσε και διευθύνει την φιλανθρωπική οργάνωση «Ίδρυμα Μπούμπουρα» στην Οδησσό (Ουκρανία).
Είναι παντρεμένος με την Θεοδώρα Σταμάτη και έχει τρία παιδιά – τον Βασίλη, την Όλγα και τον Σπύρο.
Ανέπτυξε έντονες φιλανθρωπικες δραστηριότητες στην Ουκρανία (Οδησσός, Κίεβο,Μαριούπολη και ζώνη ATO),οι οποίες στοχεύουν σε εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και κοινωνικά προγράμματα. Όλες οι δαπάνες καλύπτονται από το «Ιδρυμα Μπούμπουρα» του οποίου μοναδικός χρηματοδότης ειναι ο ίδιος.

Ανάμεσα στα έργα που υλοποιήθηκαν:

  • ανακατασκευή της ελληνικής πλατείας στην Οδησσό,
  • ανακατασκευή και εξωραϊσμός των πάρκων «Ήρωες-πιλότοι», «Απαγωγή της Ευρώπης» και του πάρκου «Παβλό Σκλιαρούκ» στην Οδησσό,
  • εγκατάσταση της προτομής του δήμαρχου της Οδησσού, φιλανθρώπου Γρηγόρη Μαρασλή στην Ελληνική πλατεία της Οδησσού ως δώρο για την Ημέρα της Πόλης,
  • ανασυγκρότηση του Ελληνικού πάρκου στις πλαγιές του Πριμόρσκι Μπουλβάρ συνολικής έκτασης περίπου 34 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων,
  • επισκευή των χώρων και αγορά επίπλων για τα σχολεία στα χωριά της περιοχής του Ντόνετσκ (ζώνη ATO),
  • ανακατασκευή του ναού της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στην Οδησσό.
  • ανασυγκρότηση της κεντρικής πλατείας της Μαριούπολης, η οποία θα ονομαστεί Ελληνική.
  • ανακατασκευή της Ελληνικής πλατείας στο χωριό Μαλογιανισόλ της περιοχής του Ντόνετσκ.
  • χρηματοδότηση της κατάρτισης των πιο δραστήριων νέων της Ουκρανίας στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νέοι ηγέτες» στο σχολείο του Κένεντι στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ (ΗΠΑ, Βοστώνη).
  • χρηματοδότηση των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων του Παραρτήματος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στην Οδησσό,
  • χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας και ορισμένων ελληνικών κοινοτήτων.
  • οργανωτική υποστήριξη δραστηριοτήτων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Οδησσό και της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Κίεβο.
  • χρηματοδότηση της συγγραφής και έκδοσης του βιβλίου «Ελληνικές σελίδες της ουκρανικής ιστορίας» στην ουκρανική και στη ρωσική γλώσσα (2009, 2013).
  • προσφορά δώρων Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς για παιδιά από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος σε 15 χωριά της ζώνης ΑΤΟ,
  • υποστήριξη των ετησίων πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων στην Οδησσό (Odessa Jazz Fest, Odessa Classics, Black Sea Music Fest, Λίγκα Σμίχου, Ημέρα της Πόλης),
  • οργάνωση και διεξαγωγή της γιορτής του Πάσχα με ελληνικές παραδόσεις και της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ελλάδας στην Οδησσό και το Κίεβο.
  • οργάνωση ψυχαγωγικών εκδρομών για παιδιά από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος και ορφανά παιδιά από την περιοχή ATO σε παιδικές κατασκηνώσεις στην Ελλάδα.
  • χρηματοδότηση των συμβάσεων για φοιτητές από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος και Ελληνικής καταγωγής, που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο της Μαριούπολης, το Εθνικό Πανεπιστήμιο Βερνάντσκι της Ταυρίδας και το Εθνικό Πανεπιστήμιο Ταράς Σεβτσένκο του Κιέβου.
  • αγορά φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού για τα στρατιωτικά νοσοκομεία στο Κίεβο, την Μαριούπολη, το Ντνίπρο, το Ντόνετσκ και την Οδησσό.
  • επίσημη χορηγία της ομάδας μπάσκετ «BIPA- Odessa»
  • επίσημη χορηγία της ποδοσφαιρικής ομάδας «Τσερνομόρετς Οδησσού»,
  • ιδρυτής και ευεργέτης της ελληνικής ομάδας μπάσκετ της Ά κατηγορίας «Ήφαιστος Λήμνου»,
  • ιδρυτής και ευεργέτης της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας «Ηφαιστία» (Λήμνος).

Βραβεία και τιμητικές διακρίσεις:

2006 έτος – τιμάται από τον Δήμο Οδησσού με το ανώτατο παράσημο της πόλης αυτό του Γρ. Μαρασλή προς αναγνώριση της μακράς και επιτυχούς δραστηριοποίησής του στην Περιφέρεια Οδησσού και των υπηρεσιών του προς τον Δήμο και τους δημότες.
2013 – τιμήθηκε με το Πανεθνικό Βραβείο “Άνθρωπος της Χρονιάς” στον τομέα της φιλανθρωπίας και της ευεργεσίας,
2016 – τιμήθηκε με το Παράσημο του Προέδρου της Ουκρανίας «Για την ανθρωπιστική συμμετοχή στην αντιτρομοκρατική επιχείρηση»,
2016 – τιμήθηκε με το Παράσημο του Αγίου Ισαποστόλου Πρίγκιπα Βολοντίμιρ γ’ βαθμού για την υπηρεσία του στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία,
2016 – τιμήθηκε με το μετάλλιο του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας για την προσφορά του στην ανάπτυξη των Ενόπλεων Δυνάμεων της Ουκρανίας και τη χρηματοδοτική υποστήριξη των στρατιωτικών νοσοκομείων στο Κίεβο, τη Μαριούπολη, το Ντνιπρό, το Ντόνετσκ και την Οδησσό.
2016 – βραβεύτηκε απο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδος για την προσφορά του στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης, την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και των αξιών του Eλληνισμού.
2017 – τιμήθηκε με το Παράσημο του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας «Φρουρός του Ανδραγαθήματος» για τη συνεχή παροχή φαρμάκων σε τραυματίες στρατιώτες.
2017 – τιμήθηκε με το Παράσημο του Αγίου Νικολάου για τις υπηρεσίες του στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και την φιλανθρωπική βοήθεια στην ανδρική Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Οδησσό.
2018 – τιμάται από τον Δήμο Οδησσού με το ανώτατο παράσημο της πόλης το Παράσημο Γρ. Μαρασλή β βαθμού για την σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της Οδησσού και τις ενεργές κοινωνικές, φιλανθρωπικές και ευεργετικές δραστηριότητές του.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι:

ΠΗΓΗ: el.wikipedia.org

 

Καταχώρηση Νατάσα Ταραράκη


&nbsp

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!