ΛΗΜΝΟΣ

Ο υπέροχος στολισμός του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Μύρινας Λήμνου,για τον εορτασμό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού (φωτο)

post-img

Με έναν υπέροχο στολισμό ετοίμασαν χθες  να γιορταστεί η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Μύρινας Λήμνου.

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος παραμονή της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού οι νοικοκυρές κόβουν τα βασιλικά, τα οποία έχουν μεγαλώσει πια, αφού τα φρόντιζαν όλο το καλοκαίρι και να τα φέρνουν στην εκκλησία, για να τα μοιράσει ο ιερέας στους πιστούς

Την ημέρα του εορτασμού της υψώσεως του Σταυρού 14 Σεπτεμβρίου μοιράζεται ο βασιλικός, γιατί η Αγία Ελένη βρήκε το Σταυρό του Κυρίου σε ένα χώρο που ήταν κατάφυτος από βασιλικούς και για το λόγο αυτό ο ιερέας μοιράζει στους πιστούς κλαδάκια βασιλικού.

Δείτε τις φωτογραφίες από τον στολισμό, οι οποίες ανακοινώθηκαν, στο facebook του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Μύρινας Λήμνου

“Σήμερα στις 6.00 μ.μ.  θά ψαλλεί  ὁ  Ἐσπερινός  καί  ἐν  συνεχεία ἡ Ἀκολου- θία  τῶν  Χαιρετισμῶν  τοῦ  Τιμίου  Σταυροῦ”

Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται, φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, φυτό, πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Π. Αντώνιος Γιουρνάρας, στέκεται και λουλούδι

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό

Η εικόνα ίσως περιέχει: λουλούδι και φυτό

 

 

Σύνταξη Νατάσα Ταραράκη


 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!