ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σορμπέ ροδάκινο με Μοσχάτο Λήμνου

Υλικά

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2/3 φλ. χυμό ροδάκινο
  • 2 κ.γ. κόκκους μαύρο πιπέρι, σπασμένους ελαφρά σε γουδί
  • 1 κιλό ροδάκινα, χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένα
  • 10-12 αμύγδαλα
  • 3 κ.σ. λευκό κρασί, Μοσχάτο Λήμνου
  • φύλλα μέντας, για γαρνίρισμα
  • ροδάκινο σε φέτες, για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το χυμό ροδάκινο, το πιπέρι και σιγοβράζουμε για να πάρουμε ένα γλυκοκαυτερό σιρόπι.

Αφαιρούμε το σιρόπι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 60 λεπτά, να κρυώσει.

Περνάμε το σιρόπι από ένα σουρωτήρι και το κρατάμε στην άκρη.

Βάζουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν σκόνη.

Προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου στο σιρόπι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε σταδιακά τα ροδάκινα στο μούλτι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνουν πουρές.

Ανακατεύουμε τα λιωμένα ροδάκινα με το σιρόπι, προσθέτουμε το κρασί και παγώνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευής. Εάν δε διαθέτουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το σορμπέ στην κατάψυξη και το αφήνουμε  για  2 – 3 ώρες.

Σερβίρουμε σε μπολ με φύλλα μέντας και κομμάτια ροδάκινου.

πηγη: dimitrisskarmoutsos
Kαταχώρηση Νατάσα Ταραράκη


 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here