ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έναν πολύ πρωτότυπο χώρο διάλεξε ο Στέλιος Ρόκκος να συναντήσει τους θαυμαστές του, που κατάφεραν να χωρέσουν στο αμφιθεατρικό αύλειο χώρο του Δημοτικού σχολείου που πήγε σαν παιδί μεγαλώνοντας στην Λήμνο.

Ήταν όνειρο μιας ζωής του καλλιτέχνη να επιστρέψει εκεί που κάποια δασκάλα ανακάλυψε το ταλέντο του. Ένα ταλέντο που έμελε μερικά χρόνια αργότερα να ταξιδέψει και να ταξιδευτεί  μέσα από εκατομμύρια νότες και μελωδίες.

Ανάμεσα σε φίλους και επισκέπτες, εκείνος αλλά και η γυναίκα του Λελέ, τα αδέλφια, οι κολλητοί φίλοι και συγγενείς, καλλιτέχνες συνοδοί και κάθε ηλικίας μουσικόφιλος, έδεσαν ιδανικά σε έναν χώρο έντονων αναμνήσεων υπό το φώς του φεγγαριού, των φώτων και των ήχων.

Ένας έφηβος Στέλιος Ρόκκος, που μερικά λεπτά πριν ανέβει στην σκηνή, φαινόταν να είχε το τρακ  σαν να πήγαινε την πρώτη μέρα στο σχολείο. Τα βήματα προς την εξέδρα ιδιαίτερα, αλλά με την άνοδο εκεί ξεκίνησε η έκρηξη.Σαν εκείνη την ηφαιστειακή, που διαχρονικά φαίνεται να ενσωματώνει ο ίδιος τις περιόδους ηρεμίας, χαλάρωσης, αναζωογόνησης και δημιουργίας, εκείνες τις μέρες αλλά και μήνες, που μένει πλέον μόνιμα στο νησί του Ηφαίστου, την Λήμνο.

Υπήρξαν πολλές στιγμές, που έπρεπε να διακόψει την ερμηνεία από εκδηλώσεις θαυμασμού του κόσμου, που τον αγκάλιαζε συνοδεύοντας τον, σε κάθε λέξη σε κάθε στίχοι.

Ο μεγάλος καλλιτέχνης διατηρεί μία ιδιαίτερη σχέση με την γενέτειρα, αλλά και τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα του σε άγονες γραμμές της τεράστιας καλλιτεχνικής του πορείας, που όχι μόνο δεν πλησιάζει στην δύση, αλλά φαίνεται να ανοίγει ακόμα ένας μεγάλος κύκλος μέσα από την μουσική και καλλιτεχνική ωριμότητα.

Άλλωστε αυτό επιβεβαιώνει και η καλλιτεχνική του πορεία ολοκληρώνοντας έναν πολύ επιτυχημένο χειμώνα δίπλα σε Μαζωνάκη, Παολα, και συνεχίζοντας με την Αμαρυλλίς στην Barbarella της Θεσσαλονίκης.

Η μέχρι τώρα πορεία των συναυλιών του σε ολόκληρη την Ελλάδα συνοδεύονται από sold out, αλλά και ξέφρενη συμμετοχή και κέφι.

Η αλήθεια είναι, ότι τον Στέλιο Ρόκκο, δεν μπορεί να τον εντάξει κάποιος σε κάποια μουσική κατηγορία, γιατί απλά ακολουθεί τις εμπνεύσεις από το περιβάλλον του νησιού του και είναι καλλιτεχνικά απρόβλεπτος.

Ένα είναι σίγουρο ότι κέρδισε τις καρδιές, αλλά και τις αναμνήσεις όλων όσων βρέθηκαν την Κυριακή το βράδυ στο Κοντοπούλι της Λήμνου, όπου είναι και το χωριό που μοιράζει την καρδιά του με την γειτονική Καλλιόπη από όπου κατάγεται, αλλά δεν μπορεί να διαχωρίσει.

Ποιος θα μπορούσε άλλωστε, όταν στον ένα ήρθε το φυσικό του σώμα αλλά στο άλλο ανακαλύφθηκε η τεράστια καλλιτεχνική ψυχή.

Τα έξοδα της συναυλίας κάλυψε το ίδρυμα Παντελή Μπούμπουρα το οποίο και ευχαρίστησε με τον δικό του χιουμοριστικό τρόπο λέγοντας «να είστε καλά να βγάζετε χρήματα και να σας τα τρώμε».

Έναρξη συναυλίας

Τι είπε ο Στέλιος για το Δημοτικό σχολείο

Περισσότερα βίντεο από την συναυλία μπορείτε να δείτε στο κανάλι YouTube του LimnosReport (ΕΔΩ)


Σύνταξη-βίντεο-φωτο Νατάσα Ταραράκη


 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here