ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υπό την αιγίδα του Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, τελέσθηκε χθες, μεσημέρι της Παρασκευής  8ης Ιουνίου 2018, η επίσημη υπογραφή Πρωτοκόλλου Σύνδεσης και Συνεργασίας των μονάδων Εθνοφυλακής της Κύπρου με τις αντίστοιχες μονάδες Εθνοφυλακής της Ελλάδος, μετά από κοινή απόφαση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς της Κύπρου με το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ελλάδος.

Φωτογραφία του Giorgos Themistoklleous.

Ενώπιον εκατοντάδων παραταγμένων Εθνοφυλάκων των Σκοπευτικών Ομάδων, η τελετή έγινε μπροστά στο Μνημείο των Πεσόντων Τεθωρακισμένων στο στρατόπεδο του Ήρωα της Ε.Ο.Κ.Α. Σταύρου Στυλιανίδη, έδρα της 20ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας της Ε.Φ. στον Κόρνο, με τις υπογραφές των Διευθυντών Εθνοφυλακής ΓΕΕΦ και ΓΕΣ.

Είχε προηγηθεί, απ’ το πρωί, η διεξαγωγή του 18ου Ετήσιου (2001-2018) Διαγωνισμού Βολής Τυφεκίου της Διεύθυνσης Εθνοφυλακής του ΓΕΕΦ, στον οποίο έλαβαν μέρος οι καλύτεροι σκοπευτές όλων των Ταγμάτων Εθνοφυλακής της Κύπρου, με τη συμμετοχή για 1η φορά και Εθνοφυλάκων από τη Ρόδο, τη Χίο, τη Λήμνο, την Καβάλα, την Πτολεμαΐδα, την Ορεστιάδα, την Καστοριά, την Αλεξανδρούπολη και άλλα μέρη της Ελλάδος.

Ήδη συνδέθηκαν σε προγράμματα Κοινών Ασκήσεων τα Τάγματα Εθνοφυλακής της Λάρνακας με τα Τάγματα Εθνοφυλακής της Ρόδου.

Ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης απένειμε τα έπαθλα στις τρεις πρώτες νικήτριες Σκοπευτικές Ομάδες των ταγμάτων Εθνοφυλακής, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ αντιστράτηγος Ηλ. Λεοντάρης στους πρωτεύσαντες στις ατομικές επιδόσεις σκοπευτές και ο Υπαρχηγός ΓΕΕΦ  αντιστράτηγος Κώστας Χρυσηλίου από το σκλαβωμένος Διόριος απένειμε τιμητικές πλακέτες στους Ελλα-δικούς μας Εθνοφύλακες που διαγωνίστηκαν στο Πεδίο Βολής Κόρνου.

Από την Λήμνο,  συμμετείχαν στον Διαγωνισμό Βολής οι Eθνοφύλακες  Κωνσταντίνος Γιομελάκης και ο Δημήτρης Σκαλιωτης όπου πέρασαν  ως καλύτεροι σκοπευτές της Λήμνου και στην Κύπρο έλαβαν την τέταρτη θέση!!!

 

 

Με πληροφορίες sigmalive.com

 

Kαταχώρηση Νατάσα Ταραράκη


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here