Παραλλαγή του κρύου μπριάμ που σερβίρω πάντα σαν καλοκαιρινό σαλατογεύμα φτιάχνω και ζεστό γιατί αρέσει στην οικογένεια μου.

Υλικά

3 κολοκύθια μέτρια με φλούδα κομμένα λεπτές φέτες
2 τσακώνικες μελιτζάνες μικρές καθαρισμένες σε κύβους
1 πατάτα μεγάλη καθαρισμένη σε κύβους
1 γλυκοπατάτα μέτρια καθαρισμένη σε κύβους
8-10 ντοματίνια ξεφλουδισμένα σε φέτες ή στα 4
3 κ.γ. πέστο βασιλικού
100 γρ. τυρί καλαθάκι Λήμνου σε κύβους
80 ml ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι

Οδηγίες

Σε μπολ ανακατεύω τα ντοματίνια με το πέστο αλατοπιπερώνω λίγο ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και αφήνω να μαριναριστούν για 15^.

Παράλληλα σε πλακέ κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά και σωτάρω τις πατάτες για 5^ να ροδίσουν ελαφρά.

Προσθέτω τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες αλατοπιπερώνω και σωτάρω για 8^ ακόμα. Ρίχνω 1 κουτάκι σάλτσα ντομάτας στον τρίφτη και νερό να μισοσκεπαστεί το φαγητό. Ανακατεύω και αφήνω να σιγομαγειρευτει για ½ ωρίτσα περίπου να μην λιώσουν τα λαχανικά.

Στο τέλος ρίχνω το μίγμα ντοματίνια πέστο και το τυρί αφήνω να πάρουν μια βράση ανακατεύω απαλά και κλεινω τη φωτιά. Σερβίρω χλιαρό το φαγητό.

 

πηγη: cookpad.com/gr

 

 

Kαταχώρηση Νατάσα Ταραράκη


 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here