ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στις 12.20 ενημερώθηκε η  Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης  και άμεσα υπήρξε κινητοποίηση, καθώς κλιμάκιο της ΕΟΔ βρισκόταν στην περιοχή. Ειδοποιήθηκε η   Π.Υ. Λιτοχώρου όπου μαζί με άνδρες από την Π.Υ. Κατερίνης, της 2ης και 8ης ΕΜΑΚ (συνολικά 18 άτομα) ξεκίνησαν για την μεταφορά της άτυχης γυναίκας που βρίσκονταν στην περιοχή με ομάδα 12 ατόμων από την Αθήνα και είχε πτώση 500 μέτρων περίπου σε χιονοσκεπή περιοχή. Ωστόσο, με δικές της δυνάμεις και της παρέας της κατάφερε να φτάσει στο καταφύγιο Αποστολίδη όπου την παρέλαβε ελικόπτερο ελικόπτερο  Super  Puma στις 4.10 το απόγευμα και μετά από ένα τέταρτο την κατέβασε στην Ταξιαρχία Λιτοχώρου όπου την ανέμενε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να την μεταφέρει στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η 28χρονη γυναίκα φέρει κατάγματα στα πλευρά στην λεκάνη και στην κλείδα. Το ελικόπτερο Super Puma ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία και απογειώθηκε από τη Λήμνο για να μεταβεί στο σημείο όπου βρισκότανε η 28χρονη ορειβάτισσα μαζί με τους διασώστες που κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.
  http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2018/04/Elliniki-OMada-Diasosis-Olimpos-1.jpg

Στην όλη επιχείρηση που στήθηκε για άλλη μια φορά συνέδραμαν, εκτός από τους συντρόφους της, και οι διαχειριστές του καταφυγίου «Χρήστος Κάκαλος», οι οποίοι και συνόδευσαν την γυναίκα κατά την επιστροφή της στο καταφύγιο.

 

Όπως μας ενημέρωσε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης οι καιρικές συνθήκες και η ποιότητα του χιονιού (υψηλή θερμοκρασία, μαλακό χιόνι) συνετέλεσαν στο να επιβραδυνθεί ομαλά η πτώση της γυναίκας και να μην τραυματιστεί σοβαρά. Αξίζει να αναφερθεί ότι παλαιότερα στο ίδιο σημείο είχαν σημειωθεί ανάλογα ατυχήματα με ελαφρείς τραυματισμούς, εξαιτίας των ίδιων συνθηκών (Φεβρουάριος του 2015, πτώση ορειβάτη 400 μέτρα, Μάιος 1993, πτώση γυναίκας από τον Πολωνία πάνω από 700 μέτρα, 1964 πτώση τεσσάρων ατόμων με θανατηφόρο τραυματισμό του ενός από υποθερμία).

 

πηγη:ert.gr

 

Kαταχώρηση Νατάσα Ταραράκη


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here