ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου η Λήμνος και πιο συγκεκριμένα στρατόπεδο περιφερειακά της Μύρινας θα φιλοξενήσει περισσότερα από πεντακόσια άτομα τα οποία και κλήθηκαν για να συμμετάσχουν στην μεγαλύτερη χερσαία άσκηση των τελευταίων ετών στην Λήμνο.

Είναι γνωστό ότι τον τελευταίο  χρόνο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  δείχνει με πράξεις του μια ιδιαίτερη ευαισθησία  για την  περιοχή του Βορείου Αιγαίου με συνεχείς  στρατιωτικές επισκέψεις και ασκήσεις.

Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι το τελευταίο εξάμηνο από το νησί του Αγίου Ευστρατίου έχουν «περάσει» από τον Πρωθυπουργό μέχρι όλους τους Αρχηγούς οπλών και σωμάτων του Ελληνικού Στρατού.

Τώρα λοιπόν ήρθε η σειρά της Λήμνου που τις επόμενες μέρες θα αρχίσει να υποδέχεται άντρες μέχρι σαράντα πέντε ετών  οι οποίοι  έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν στο  συγκεκριμένο στρατόπεδο και θα εκπαιδευτούν για μία εβδομάδα.

Πέρα από το επιχειρησιακό κομμάτι θα είναι μια ευκαιρία να συναντηθούν μετά από χρόνια φίλοι και σίγουρα θα δοθεί μια «ανάσα» στους καταστηματάρχες κυρίως  της Μύρινας.

Βέβαια εδώ να αναφέρουμε ότι έχουν προκύψει και μικροπροβλήματα κυρίως με τους Λημνιους  που συμμετέχουν στην άσκηση ,με αρκετούς από αυτούς να εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους και την αδυναμία τους λόγο της ενασχόλησης τους με τον τουρισμό.

Πάντως από την πλευρά της 88ΣΔΙ φαίνεται να υπάρχει η πρόθεση να ξεπεραστούν τέτοιου είδους προβλήματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ατυχής και άστοχη η επιλογή του Ιουλίου για την πραγματοποίηση εκπαίδευσης και στρατιωτικών ασκήσεων. Μεσούσης της τουριστικής περιόδου καλούνται 200 Λημνιοί και ακόμη περισσότεροι »επισκέπτες» να αφήσουν τις δουλειές τους (ένα καλοκαίρι περιμένουμε οι περισσότεροι) και να γίνουν »αξιοθέατα» για τους επισκέτες από το εξωτερικό. Μετά τις τρομοκρατικές εκδηλώσεις σε Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις θα δουν και τον στρατό να απλώνεται και να καταλαμβάνει το νησί. Αν είναι και τυχεροί θα παρακολουθήσουν και πόλεμο (βολές με όπλα, σκηνές στην ύπαιθρο, στρατιωτικά οχήματα στους δρομους). Θα ήθελα πολύ να ήξερα ποιά η ανάγκη και η σκοπιμότητα για εκπαίδευση-άσκηση επιστράτων αυτή την περίοδο. Γιατί δεν προγραμματίστηκε νωρίτερα ή μετά την τουριστική περίοδο. Έλεος πια με την ανοησία κάποιων.
  Τέλος διευκρινίζω πως αυτή τη φορά δεν είμαι από αυτούς τους ταλαίπωρους επίστρατους. Θα μπορούσε όμως να είμαι ένας από τους ταλαίπωρους επαγγελματίες που εργαζόμενοι στη δουλειά τους »θα πάνε φαντάροι καλοκαιριάτικα».

 2. Ντάξει, αρχές Ιουλίου είναι νωρίς είναι ακόμα. Μπορεί η άσκηση να είναι μέρος του προγράμματος της τουριστικής ατραξιόν για την ψυχαγωγία των μικρών τουριστών που φιλοξενεί και θα συνεχίσει να φιλοξενεί το νησί καλεσμένοι του ευαγούς ιδρύματος του νεοεπενδυτή απο την Οδησσό!
  Προέχει η ψυχαγωγία των τουριστών, η ασφάλεια των κατοίκων και η εδαφική ακεραιότητα του νησιού!

 3. Δηλαδή ο φουκαράς (45άρης) με δυό παιδιά, με τον μισθό των 700 ευρώ (απλήρωτος κανά δυό μηνιάτικα φυσικά) που παλεύει με δάνεια στεγαστικά έως τα 68 έτη ζωής του, θα πρέπει να μεταβεί στην ΛΗΜΝΟ να φάει καμιά 300 αριά ευρώ (δανεικά απο τους παππούδες) για να συμμετάσχει στην ¨ΑΣΚΗΣΗ»
  θα ήθελα πολύ να δώ και κάποιο όνομα γιου πολιτικού σε αυτήν την άσκηση.
  Αναρωτιέμαι σε ποιά Ελλάδα ζούν αυτοί οι κύριοι ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here