Κόσμος

Τεράστιος αστεροειδής ενδέχεται να χτυπήσει τη Γη – Έχει ισχύ 22 ατομικών βομβών

post-img

Η πιθανότητα για να χτυπήσει ο αστεροειδής τη Γη είναι μόνο μια στις 2.700, ωστόσο η NASA προσπαθεί να αλλάξει την πορεία του

Σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη μπορεί να βρεθεί ο αστεροειδής με το όνομα Bennu που διαθέτει ισχύ 22 ατομικών βομβών, με την NASA να παρακολουθεί την πορεία του.

Ο συγκεκριμένος αστεροειδής περνά από τον πλανήτη κάθε έξι χρόνια ωστόσο οι πιθανότητες για ένα καταστροφικό χτύπημα είναι μόνο μία στις 2.700.

Όπως αναφέρει η Daily Star, ελήφθησαν δείγματα από την επιφάνειά του και ορισμένοι επιστήμονες εικάζουν ότι μπορεί να πέσει στη Γη και συγκεκριμένα στην έρημο της Γιούτα στις 24 Σεπτεμβρίου του 2182, δηλαδή σε ακριβώς 159 χρόνια, γράφει η Daily Star σε σχετικό δημοσίευμα.

Η NASA εκτιμά ότι ο Bennu θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφή σε ακτίνα 600 μιλίων και σχεδιάζει να αλλάξει την πορεία του

Ήδη πραγματοποιεί σχετικές αποστολές με τον Rich Burns, διευθυντή του πρότζεκτ της OSIRIS-REx, δήλωσε πως «βρισκόμαστε τώρα στο τελευταίο σκέλος αυτής της προσπάθειας και μένουν λίγα μίλια να διανύσουμε ακόμη».

Ο διαστημικός βράχος υπολογίζεται ότι έχει πλάτος περίπου το ένα τρίτο του μιλίου, ενώ ο αστεροειδής που προκάλεσε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων ήταν περίπου έξι μίλια πλάτος – περίπου 20 φορές το πλάτος του Bennu.

www.newsbomb.gr

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!