Ο Νοέμβριος έχει καθιερωθεί διεθνώς ως μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα, με στόχο την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τη σημασία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της πρόσβασης σε σωστή πληροφόρηση.
Ο Δήμος Λήμνου, στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια της FairLife – Φροντίδα και Ζωή, συμμετείχε στην πανελλαδική καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, φωταγωγώντας το Δημαρχείο Λήμνου με λευκό χρώμα, το χρώμα που συμβολίζει την ελπίδα και την ενότητα στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του πνεύμονα.
Η FairLife, ο μοναδικός μη κερδοσκοπικός και κοινωνικός φορέας στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με τον καρκίνο του πνεύμονα, επιδιώκει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για τη νόσο που αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου μεταξύ των μορφών καρκίνου στη χώρα μας. Μέσα από δράσεις όπως αυτή, ενισχύεται το μήνυμα ότι «κάθε φως που ανάβει είναι ένα βήμα πιο κοντά στη γνώση, την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη ζωή».
Στην φωτογραφία διακρίνονται η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Ιωάννα-Ελπίδα Διαματάρη και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τριαντάφυλλος Κατής, οι οποίοι παρευρέθηκαν στη φωταγώγηση εκφράζοντας τη στήριξη του Δήμου στην πρωτοβουλία.
Ειδήσεις Σήμερα:
Ακολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.



