ΛΗΜΝΟΣ

Οι εκπαιδευτικοί του Γ.Ε.Λ. Μούδρου “κάθισαν” στα θρανία για πρώτες βοήθειες.

post-img
«Η γνώση σώζει ζωές»…
Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την Παρασκευή, 17 Νοέμβρη 2023 στη Βιβλιοθήκη του ΓΕ.Λ. Μούδρου το εκπαιδευτικό σεμινάριο και προσέλκυσε την αδιάσπαστη προσοχή μας η σχολική νοσηλεύτρια του σχολείου μας, κ. Γιώτα Καραμπέτσου, στα πλαίσια του Ομίλου Εθελοντισμού και της ενδοσχολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών του ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΟΥΔΡΟΥ.
Η σχολική νοσηλέυτρια κ. Καραμπέτσου έχει βιώσει μέσα από τη δουλειά της την τεράστια σημασία αυτών των λέξεων. Οι γνώσεις και οι δεξιότητες της σωστής παροχής πρώτων βοηθειών από μάρτυρες ενός περιστατικού είναι ζωτικής σημασίας. Για το λόγο αυτό οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να έχουν αποκτήσει τη δεξιότητα της σωστής χρήσης παροχής πρώτων βοηθειών. Τόσο η δική μας ασφάλεια όσο και των συνανθρώπων μας πρέπει να είναι προτεραιότητα. Έχει παρατηρηθεί πως τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν είτε στο σπίτι είτε στο σχολείο και για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε όλοι ανεξαρτήτως τον σωστό τρόπο για να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις. Πώς θα γίνει αυτό; Με την εκπαίδευση Α’ βοηθειών στα σχολεία.
Μας μίλησε, λοιπόν, για την σπουδαιότητα των πρώτων βοηθειών και τον σωστό τρόπο παροχής φροντίδας σε άτομα που ασθενούν ξαφνικά ή τραυματίζονται. Ο Σύλλογος Διδασκόντων ενημερώθηκε για την αναγνώριση και αντιμετώπιση των λιποθυμικών επεισοδίων, των αιμορραγιών-ρινορραγιών, την παροχή πρώτων βοηθειών σε διαστρέμματα-κατάγματα-εξαρθρήματα και κοιλιακό πόνο. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε επίδειξη χειρισμού με την τεχνική Heimlich, ΚΑΡΠΑ και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ). Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αντιμετώπιση περίπτωσης επιληπτικής κρίσης.
Σημαντικό ήταν το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών, όπως διαφάνηκε μέσα από τις ερωτήσεις που έθεσαν όσο και από την προθυμία τους να αποτελέσουν «εκπαιδευτικό πρόπλασμα»!
Ευχαριστούμε θερμά την κ. Γιώτα Καραμπέτσου για την εξαιρετική αυτή παρουσίαση αλλά και τα μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων για τη συμμετοχή τους.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!