Νέο χτύπημα της κυβερνητικής πολιτικής στην κοινωνία και την ανάπτυξη της ακριτικής Λήμνου.
Στη βουλή προωθείται νομοσχέδιο που καταργεί τη νομική προσωπικότητα και την αυτοτέλεια του Νοσοκομείου της Μύρινας μετατρέποντας το Νοσοκομείο της Λήμνου σε «παράρτημα» του «Βοστάνειου».
Για το λόγο αυτό οι Λημνοί έχουν και πάλι ξεσηκωθεί και το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου στην 4η τακτική συνεδρίαση της 26ης Μαρτίου 2012 εξέδωσε σχετικό ψήφισμα στο οποίο αναφέρει:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου στην 4η τακτική συνεδρίαση της 26ης Μαρτίου 2012, ομόφωνα αποφασίζει:
Εκφράζει την θλίψη, την οργή και την πλήρη αντίθεσή του στο νομοσχέδιο που καταργεί τη νομική προσωπικότητα και την  αυτοτέλεια του Νοσοκομείου μας.
Παρά την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας, των κατοίκων, του ιατρικού κόσμου και των εργαζομένων, το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εμμένει στην κατάργηση του αυτόνομου οργανισμού του Γ.Ν. – Κ.Υ. Λήμνου και τη συγκρότηση ενός ενιαίου οργανισμού Νοσοκομείου Μυτιλήνης – Λήμνου, μετατρέποντας το Νοσοκομείο της Λήμνου σε «παράρτημα» του «Βοστάνειου», υποβαθμίζοντας περαιτέρω τις υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, με πλήρη έλλειψη κατανόησης των ζητημάτων που θέτει η «νησιωτικότητα».
Η Λήμνος, το 8ο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, με 17.000 κατοίκους, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά την ζωή τους να κοστολογείται και να υποβαθμίζεται, δεν μπορεί να μην διαθέτει αυτόνομο Νοσοκομείο, αλλά να εξαρτάται από ένα άλλο νησί που απέχει 84 ναυτικά μίλια, 6 τουλάχιστον ώρες θαλάσσιου ταξιδιού χωρίς καθημερινή σύνδεση. Δεν είναι δυνατόν να εξαιρούνται από το νόμο νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας, αλλά να θεωρείται απαραίτητη η διασύνδεση νησιωτικών νοσοκομείων.
Με μοναδικό  γνώμονα  την υποχρέωση  του κράτους για παροχή ουσιαστικών υπηρεσιών υγείας  σε όλους τους κατοίκους της Λήμνου,  διερμηνεύοντας την ομόθυμη βούληση του Λημνιακού λαού, αλλά και των εργαζομένων του νοσοκομείου απαιτούμε
τη διασφάλιση της αυτονομίας του Νοσοκομείου μας,
την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας,
την στελέχωση περιφερειακών ιατρείων,
την ενίσχυση των υπηρεσιών πρόνοιας, πρόληψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας.»lesvosnews.gr

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here