ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένας λημνιός επικεφάλης υπερσύγχρονου πολεμικού του αυστραλιανού Ναυτικού

post-img

Tην Ελλάδα και  τη Λήμνο μας τιμά ο ομογενής ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού της Αυστραλίας, Γιάννης Σταυρίδης, ο οποίος υπηρετεί ως κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου HMAS Arunta
Ο 41χρονος ομογενής, ο οποίος βρίσκεται επικεφαλής ενός υπερσύγχρονου πολεμικού σκάφους του αυστραλιανού Ναυτικού, αναφέρθηκε με δηλώσεις του, στο όνειρό του να καταταγεί στο Πολεμικό Ναυτικό, καθώς προϋπήρχε οικογενειακή ιστορία στο χώρο.

Οι γονείς του, Ιορδάνης και Καλλιόπη Σταυρίδη, κατάγονται από τη Λήμνο και τη Σάμο αντιστοίχως και μετανάστευσαν στην Αυστραλία τη δεκαετία του 1960, όπου και εγκαταστάθηκαν στο Σύδνεϋ. Εκεί γεννήθηκε και ο Γιάννης Σταυρίδης, ο οποίος μετά τις σπουδές του στο Trinity Grammar School, κατετάγη το 1988 κατετάγη στη Στρατιωτική Ακαδημία Αυστραλίας και αποφοίτησε με τιμητική διάκριση το 1991.

Ο 41χρονος έχει ταξιδέψει σε Ασία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τον Ειρηνικό και τη Μέση Ανατολή, ενώ δεν κρύβει την επιθυμία του να πραγματοποιήσει και ένα ταξίδι στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του, ο ομογενής ανώτατος αξιωματικός επισημαίνει μεταξύ άλλων, πως το Πολεμικό Ναυτικό της Αυστραλίας, «σέβεται απόλυτα την πολιτισμική καταγωγή μου και, προσωπικά, τιμώ την ελληνική γλώσσα, τα ελληνική ήθη και έθιμα. Η θρησκεία μου είναι, επίσης, σημαντική για εμένα και το Ναυτικό την αποδέχεται».

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!