Με το τίτλο » εκπέμπει sos για καλύτερη ακτοπλοική συγκοινωνία»  η ιστοσελίδα real.gr με εκτενές ρεπορτάζ αναφέρεται στα χθεσινά γεγονότα στο λιμάνι.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=117743&catID=14 

Σας το παρουσιάζουμε :

Κάτοικοι και δημοτική αρχή της Λήμνου δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους διεκδικώντας καλύτερη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία. Μάλιστα, την περασμένη Πέμπτη έστειλαν μήνυμα στις αρμόδιες αρχές ότι δεν θα ανεχθούν νέες υποσχέσεις για την επίλυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την υπόλοιπη χώρα.

«Φτάνουν πια τα ψέματα και οι υποσχέσεις ότι ΄΄στο επόμενο τρίμηνο΄΄ θα υπάρξει λύση του προβλήματος» ανέφερε σε ανακοίνωσή του στις 12 του μήνα ο δήμος Λήμνου, τονίζοντας ότι το πλοίο ΄΄Aqua Maria΄΄, που χαρακτηρίζει ως ακατάλληλο, δεν πρέπει να ξαναδέσει στο νησί.

Το Σάββατο, όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του το limnosnea.com, οι κάτοικοι έσπευσαν στο λιμάνι της Μύρινας, προκειμένου να εμποδίσουν τον κατάπλου του πλοίου.

Όμως – όπως καταγγέλλει η δημοτική αρχή – και ενώ ο κόσμος ήταν συγκεντρωμένος στο λιμάνι, το ΄΄Aqua Maria΄΄ προσέγγισε την παλιά προβλήτα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας LimnosReport.gr «κατέβασε τον καταπέλτη (χωρίς να έχει ρίξει άγκυρα ή να έχει δέσει στους κάβους) και άφησε δέκα στρατιώτες να αποβιβαστούν, κυριολεκτικά πηδώντας από το πλοίο».

Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της δημοτικής αρχής, η οποία αναφέρει ότι οι λιμενικές αρχές  του νησιού επέτρεψαν «σιωπηλά» την προσέγγιση του πλοίου στην παλιά προβλήτα. Ο δήμαρχος του νησιού Αντώνης Χατζηδιαμαντής υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό, ενώ ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Παπουτσή την «άμεση παρέμβαση και τον καταλογισμό ευθυνών σε όποιους έχουν παραβεί το καθήκον τους».

Πάντως, οι κάτοικοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια και δίνουν νέο ραντεβού σήμερα το απόγευμα στο λιμάνι της Μύρινας.;

 

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here