ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέλαγος Πολιτσμού: «Τραγούδι της Γης».

post-img

πολιτΗ Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο του έργου «Πέλαγος Πολιτισμού», σε συνεργασία, με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό ΚΟΧΥΛΙ διοργανώνει, μεταξύ 20 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, σειρά θεατρικών παραστάσεων βασισμένες στο «Τραγούδι της Γης» του Στράτη Μυριβήλη.

 

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στα νησιά Λήμνο, Λέσβο και Χίο.

Η δράση έχει ως στόχο το άνοιγμα και τη ζωντανή χρήση πολιτιστικών μνημείων με δραματοποίηση κειμένων συγγραφέων που έλκουν την καταγωγή τους από το Βόρειο Αιγαίο.

Το «Τραγούδι της Γης»  του Στράτη Μυριβήλη είναι μια «ελληνική συμφωνία», ένας ύμνος για τη ζωή επί της γης. Είναι ένα κείμενο κεντημένο λέξη προς λέξη που περικλείει μέσα του το θαύμα της δημιουργίας του πλανήτη μας και το θαύμα της δημιουργίας του ανθρώπου. Θέτει ξανά το νόημα και τον σκοπό της ανθρώπινης ύπαρξής μας, ανακαλύπτοντας τη θεϊκή συγγένεια όλων των «όντων και των πραγμάτων».

 

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν:

  • Στη Λήμνο, την Παρασκευή 20 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα 20.00 στο «Μετόχι Μητρόπολης»
  • Στη Λέσβο, την Δευτέρα 23 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα 20.00 στο «Κάστρο Μυτιλήνης»
  • Στη Λέσβο, την Τετάρτη 25 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα 20.00 στο  «Ναός Μέσων»
  • Στη Λέσβο, την Παρασκευή 27 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα 20.00 στα «Ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου»
  • Στη Λέσβο, την Κυριακή 29 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα 20.00 στη «Μονή Λειμώνος»
  • Στη Χίο, την Τρίτη 1 ΙΟΥΛΙΟΥ στο «Πολυχώρος – Citrus»
  • Στη Χίο, την Τετάρτη 2 ΙΟΥΛΙΟΥ στην «Πλατεία Μεστών»

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Για τις παραστάσεις της Λέσβου ευχαριστούμε θερμά την Κ’ ΕΠΚΑ για την συμβολή της.

Το έργο είναι στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

lesvosnews.net προσαρμογή limnosreport.gr

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!