Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το καλοκαίρι η κινητή έκθεση του Προγράμματος LIFE για τα θαλασσοπούλια ταξιδεύει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου με σκοπό την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του κοινού για τον Αιγαιόγλαρο, το Θαλασσοκόρακα και τα υπόλοιπα θαλασσοπούλια, τις απειλές που αντιμετωπίζουν, τις δράσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος και τη σημασία του δικτύου των θαλάσσιων προστατευόμενων περιοχών.

 

Κατά το τελευταίο 10ήμερο του Ιουλίου η κινητή έκθεση του Προγράμματος θα ταξιδεύει μαζί με την ερευνητική ομάδα της Ορνιθολογικής και της MOm με το σκάφος της MOm «Οδύσσεια» στις Σποράδες και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, σταθμεύοντας στα λιμάνια των νησιών.
Η έκθεση αποτελείται από 6 ενημερωτικά banner με θέμα τον Αιγαιόγλαρο, τον Θαλασσοκόρακα, τα πελαγικά θαλασσοπούλια του Αιγαίου, το Πρόγραμμα LIFE, τις πολύτιμες ακατοίκητες νησίδες και τη Μεσογειακή Φώκια, ενώ η παρουσία της σε κάθε λιμάνι θα συνοδεύεται και από τη διάθεση ενημερωτικού υλικού.
Η διαδρομή της έκθεσης ξεκινάει στις 21 Ιουλίου από την Αλόννησο και θα ακολουθήσει η Σκύρος, η Λέσβος, η Λήμνος, η Θάσος, η Χαλκιδική, η Σκιάθος και η Σκόπελος.
Σας περιμένουμε!
Η διαδρομή της κινητής έκθεσης :
(οι ημερομηνίες ενδέχεται να τροποποιηθούν λόγω καιρού ή απρόβλεπτων συνθηκών)

 

 

21 Ιουλίου Αλόννησος
22 Ιουλίου Σκύρος (κεντρική πλατεία)
23 Ιουλίου Λέσβος – Ερεσός
24 Ιουλίου Λέσβος – Μυτιλήνη
25 Ιουλίου Λέσβος – Μόλυβος
26 Ιουλίου Λήμνος – Μύρινα
27 Ιουλίου Θάσος – Λιμένας
28 Ιουλίου Θάσος – Λιμενάρια
29 Ιουλίου Χαλκιδική – Πόρτο Κουφό
30 Ιουλίου Σκιάθος
31 Ιουλίου Σκόπελος
1 Αυγούστου Αλόννησος

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here