Οριστική είναι πλέον η διοικητική συγχώνευση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης με το Νοσοκομείο Λήμνου, μετά και τις προχθεσινές ανακοινώσεις μέρους του τελικού σχεδίου αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ διά στόματος του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου. Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τις συνενώσεις κλινικών, τη μείωση κλινών κ.λπ.. Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Παύλος Παπαδόπουλος, δηλώνει ότι δεν έχει ενημερωθεί ακόμη για τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν στο Βοστάνειο και περιμένει τις επίσημες ανακοινώσεις προκειμένου να πάρει θέση.

Χωρίς λουκέτα σε νοσοκομεία, αλλά με πολλές διοικητικές συγχωνεύσεις, επιστημονικές συνεργασίες και μείωση των κλινών σε αρκετά νοσηλευτικά ιδρύματα, προχωρά το Υπουργείο Υγείας την αναδιάταξη του ΕΣΥ.
Μέρος του τελικού σχεδίου ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι με την αναδιάταξη προσπαθεί να δώσει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, οι οποίοι πληρώνουν 25 δισ. ευρώ το χρόνο και εξακολουθούν να δηλώνουν ότι δεν έχουν καλή υγεία.
Ο υπουργός ανακοίνωσε τη μείωση των διοικητών από 131 σε 77 στα νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας, τη μετατροπή οκτώ υγειονομικών δομών, την επιστημονική συνεργασία έξι νοσοκομείων με άλλα και τη μείωση των οργανικών κλινών από 46.873 σε 35.815. Στο Βόρειο Αιγαίο προβλέπεται συνδιοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης με αυτό της Λήμνου και του Νοσοκομείου της Σάμου με αυτό της Ικαρίας, ενώ αναμένονται οι επίσημες αποφάσεις όσον αφορά στον αριθμό των κλινών, αλλά και των κλινικών.

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι
Αντιδράσεις προκαλούν οι σχεδιαζόμενες αλλαγές στο χώρο του Βοστάνειου, τόσο από τους γιατρούς όσο και από τους εργαζόμενους στο ίδρυμα. Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης κατέθεσε επιστολή με την οποία εκφραζόταν η διαμαρτυρία και η πλήρης αντίθεσή τους στις σχεδιαζόμενες αλλαγές. «Πρέπει η κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη της την ιδιαιτερότητα ενός ακριτικού και νησιωτικού νοσοκομείου και να μην το υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο», ανέφεραν μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση. Ζήτησαν μάλιστα τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου στον αγώνα που έχουν ξεκινήσει. Το θέμα αυτό αναμένεται ν’ απασχολήσει επόμενη συνεδρίαση του οργάνου.emprosnet

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here