Με το click in shop δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να κλείσει ραντεβού στα μαγαζί είτε τηλεφωνικά είτε διαδικτυακά για συγκεκριμένη ώρα, έτσι ώστε να διαλέξει και να δοκιμάσει τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν κι εφόσον τα επιλέξει να τα πληρώσει εντός του καταστήματος

Ο κύβος ερρίφθη και η κυβέρνηση στις 18 Γενάρη ανοίγει ξανά το λιανεμπόριο, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, καθώς εκτός από το click away, προστίθεται στις εναλλακτικές και το click in the shop. Δηλαδή, τα ψώνια με φυσική παρουσία εντός του καταστήματος, το οποίο θα ισχύσει για καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και κοσμηματοπωλεία.Με το click in shop δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή να κλείσει ραντεβού στα μαγαζί είτε τηλεφωνικά είτε διαδικτυακά για συγκεκριμένη ώρα, έτσι ώστε να διαλέξει και να δοκιμάσει τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν κι εφόσον τα επιλέξει να τα πληρώσει εντός του καταστήματος. Για την μετάβαση στο κατάστημα χρειάζεται αποστολή SMS στο 13033 στον αριθμό 2, το οποίο βέβαια θα έχει ισχύ για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, περί τις 3 ώρες.

 

Τέσσερις πελάτες ανά 100 τετραγωνικά στο click in the shop

«Ακόμα και στους πολέμους ορισμένοι κλάδοι της οικονομίας παραμένουν ανοιχτοί για να μπορούν να τροφοδοτούν και τα δημόσια ταμεία» λένε χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές. Με την επίσκεψη με προκαθορισμένο ραντεβού σε κάθε κατάστημα θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα έως 4 πελάτες ανά 100 τετραγωνικά μέτρα. Σε πολλά μικρά συνοικιακά καταστήματα, η αναλογία αυτή πρακτικά σημαίνει τη δυνατότητα εισόδου μόνο ενός πελάτη τη φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, η εισήγηση των αρμόδιων υπουργείων, αφορά άνοιγμα των καταστημάτων με αυστηρά μέτρα καθώς υπολογίζεται ότι ο κλάδος ένδυσης και υπόδησης έχασε περίπου το 80% του τζίρου του μετά την επιβολή του lockdown και κυρίως την περίοδο των εορτών, ενώ σχεδόν καθόλου δεν δούλεψαν τα κοσμηματοπωλεία.


Ωστόσο αντίστοιχη ήταν η εισήγηση και για την προηγούμενη εβδομάδα. Βρήκε όμως τη σθεναρή αντίδραση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι θεώρησαν παρακινδυνευμένο το άνοιγμα των καταστημάτων, ειδικά εφόσον είχε προκριθεί το άνοιγμα των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ετσι λοιπόν, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας το επόμενο διήμερο από Δευτέρα τα καταστήματα ανοίγουν με click away και click in the shop.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here