Ο Σπύρος Γαληνός επαναφέρει το αίτημα να μπορούν να κάνουν χρήση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού οι νησιώτες στα νησιά τους, εφόσον κάνουν διακοπές εκτός των ορίων του τόπου κατοικίας τους.
Πρόκειται για ένα πρόβλημα που προέκυψε επειδή με το σχέδιο «Καλλικράτης» κάθε νησί έγινε ένας μόνο δήμος και τα δελτία πρέπει να χρησιμοποιούνται εκτός του δήμου κατοικίας. Έτσι, κανείς νησιώτης δεν μπορεί να κάνει κοινωνικό τουρισμό στο νησί του, όπως συνέβαινε μέχρι πέρσι.
Στη συζήτηση της πρώτης ερώτησής του στη Βουλή, η τέως υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άννας Νταλάρα είχε δεσμευθεί δημοσίως να φέρει τροπολογία που θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα.
Όπως τονίζει στη νέα ερώτησή του ο βουλευτής, με δεδομένη την αρχή της συνέχειας του κράτους, η υποχρέωση που προέκυψε για το Υπουργείο εξ αιτίας της δημόσια δέσμευσης της Νταλάρα παραμένει, ανεξαρτήτως από τη μετακίνησή της εκτός του Υπουργείου. Δεδομένου ότι βρισκόμαστε στο κρίσιμο διάστημα χρησιμοποίησης των δελτίων τουρισμού, απαιτείται η άμεση και ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος. emprosnet

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here