ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο καιρός εξακολουθεί να κινείται σε καλοκαιρινούς ρυθμούς, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη .Ο υδράργυρος παραμένει σταθερά κολλημένος κοντά στους 30 βαθμούς, ακόμα και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Κάτι που δεν είναι και ό,τι πιο σύνηθες για τα μέσα του Σεπτέμβρη.

Μην βιάζεστε: Έρχεται νέο κύμα ζέστης - Το φθινόπωρο αργεί

Και σύμφωνα με τις προβλέψεις έρχεται νέο κύμα ζέστης από την Αφρική την ερχόμενη εβδομάδα που θα φτάσει μέχρι και την… Πολωνία.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κατά μέσο όρο η θερμοκρασία είναι υψηλότερη αυτόν τον Σεπτέμβρη από τα κανονικά επίπεδα, κατά 4 έως 8 βαθμούς Κελσίνου. Και το κυριότερο; Η θερμοκρασία στα νερά της Μεσογείου παραμένει και αυτή πολύ πιο ζεστή από τα φυσιολογικά επίπεδα.

Σήμερα, η θερμοκρασία στην Γερμανία αγγίζει τους 32 βαθμούς Κελσίου, τους 31 στην Πολωνία, τους 33 στη Γαλλία, τους 31 σε Σλοβενία, Ουγγαρία, ενώ οι Ισπανοί είναι αυτοί που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ακόμα και σήμερα συνθήκες… καύσωνα με τον υδράργυρο να είναι κολλημένος στους 36 βαθμούς.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πως οι υψηλές θερμοκρασίας μέσα Σεπτεμβρίου δεν θα συνεχιστούν απλά, αλλά θα… κορυφωθούν την ερχόμενη εβδομάδα με την έλευση ενός ακόμη πιο θερμού κύματος αερίων μαζών από την Αφρική. 

πηγη: pronews

 

 
Καταχώρηση Νατάσα Ταραράκη
  

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here