ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρωτοχρονιά με … σβηστά φώτα – Αυξήσεις μέχρι και 40% στο ρεύμα θέλει η ΔΕΗ

post-img

– “Μπλακ-άουτ” για 7.000.000 νοικοκυριά σε τρεις δόσεις
– 25% ο μέσος όρος των αυξήσεων όμως πλήττονται κυρίως οι μικροί καταναλωτές
– Νέες αυξήσεις μέσα στο 2013 από την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

Δεν τίθεται ερώτημα εάν θα γίνουν αυξήσεις στο ρεύμα. Η χώρα το έχει υπογράψει με το μνημόνιο. Οι προτάσεις όμως της ΔΕΗ θα φέρουν … ηλεκτροσόκ.

Οι αυξήσεις που θα γίνουν θα έρθουν σε τρεις δόσεις και θα ολοκληρωθούν σε 6 μήνες από τώρα. Η πρώτη θα έρθει την πρωτοχρονιά, η δεύτερη την Πρωτομαγιά και η τρίτη τον Ιούνιο.

Η ΔΕΗ έχει ζητήσει οι αυξήσεις αυτές να είναι (συνολικά) της τάξης του 25%. Ωστόσο η λεγόμενη αναπροσαρμογή των τιμολογίων για την κάλυψη του κόστους παραγωγής θα σημάνει αυξήσεις της τάξης τουλάχιστον 30% στα χαμηλά τιμολόγια, αυξήσεις που μπορεί να φτάσουν ακόμη και το 40%.

Αντίθετα για τους μεγάλους καταναλωτές οι αυξήσεις θα είναι πολύ μικρές, ενώ για τις πολύ υψηλές καταναλώσεις αντί αυξήσεων ουσιαστικά θα υπάρξουν μειώσεις.

Επί της ουσίας καταργείται η λεγόμενη κοινωνική πολιτική και αυτό καθώς και η ΔΕΗ μαζί με όλες τις άλλες ΔΕΚΟ βαίνει προς ιδιωτικοποίηση και με βάση τα τιμολόγιά της θα πρέπει να είναι κερδοφόρα ώστε να γίνει και θελκτική για τους υποψήφιους αγοραστές οι οποίοι φυσικά ως ιδιώτες δεν θα έχουν κανένα όφελος από τα … κοινωνικά τιμολόγια.

newsit.gr

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!