Από τη Παρασκευή 2 Νοεμβρίου το «Ταξιάρχης»  επαναδρομολογείται στην γραμμή Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα, παρά την εμπλοκή του θέματος όπως πρώτοι είχαμε αναρτήσει ,  σύμφωνα  με δελτίο τύπου του Δήμου Λήμνου . Στο πρόγραμμα  της ΝΕΛ αυτή τη στιγμή το “Ταξιάρχης” εμφανίζεται να ξεκινάει τα δρομολόγια στις 4/11 και το Aqua Maria σήμερα το βραδύ στης 21:00 πραγματοποιεί το τελευταίο του δρομολόγιο  για Λαύριο.

«Την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012, την ώρα που στην Αθήνα αποφασιζόταν αν θα συνεχίσει το “AQUA MARIA” να αντικαθιστά το πλοίο “ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ”, όπως είχε αιτηθεί η ΝΕΛ, η επιτροπή των φορέων, σε αγωνιστική ετοιμότητα συνεδρίαζε στη Λήμνο. Η απόφαση ήταν καθαρή και κατηγορηματική. Το “AQUA MARIA” δεν θα γίνει δεκτό στο νησί μας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ενημερωθήκαμε ότι οι προσπάθειες μας, αλλά και η άρνηση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Σπιλάνη, να δεχτεί την αντικατάσταση του ακινητοποιημένου, λόγω βλάβης, πλοίου “ΘΕΟΦΙΛΟΣ”  από το “ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ” έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το Υπουργείο Ναυτιλίας αποφάσισε να επαναφέρει από την Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, στην γραμμή Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα το πλοίο “ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ”, όπως και όφειλε να πράξει.

Ο αγώνας για αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και την τήρηση των δεσμεύσεων  συνεχίζεται.

Η Λήμνος δικαιούται και συνεχίζει να απαιτεί καλύτερη συγκοινωνία.»

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα (Επιλογή από την Google)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here