Με τον όρο υπερτουρισμος εννοούμε την άφιξη επισκεπτών πάνω από το αναμενόμενο!

Γράφει ο Φιλοκτήτης

Όλα τα στοιχεία έδειχναν, ότι η εφετινή ροή θα ήταν κάτω του αναμενόμενου μέσου όρου του 50% σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές που παρουσίαζε συνεχή αύξηση!

Αν και η προβολή – κάλεσμα, ήταν ιδιαίτερα προσεκτική και συγκρατημένη, τα ορατά στοιχεία των τελευταίων ημερών δείχνουν προς μια άλλη κατεύθυνση. Αναμφισβήτητα το Κέρος κρατά τα σκήπτρα των πρώτων κυμάτων, με τους σερφερ να έχουν καλύψει πολύ μεγαλύτερο μέρος των αναμενόμενων.

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα ακολουθήσει το πρώτο μεγαλύτερο κύμα απο την Βόρεια Ελλάδα, που θα ξεπεράσει για πρώτη φορά και αυτό της Θάσου μετά τις σχετικές αναφορές του ιστότοπου proininews

Το φαινόμενο δείχνει να έχει αρχίσει να ενοχλεί μέρος του πληθυσμού, μιας και χάνεται το πλεονέκτημα του μπορούμε και κρατάμε αποστάσεις. Παρά τις όποιες προσπάθειες δημιουργίας ανησυχίας, μέχρι στιγμής θετικό κρούσμα ΔΕΝ έχει υπάρξει. Αυτό από μόνο του όμως δεν αρκεί να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν και στο άμεσο μέλλον

Αυτό που προέχει και φαίνεται να είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος, είναι η τήρηση των αποστάσεων, όσο και αυτό να είναι και πράγματι είναι ενοχλητικό γιατί ως κουλτούρα το άγγιγμα είναι σημείο οικειότητας και φιλοξενίας!

Το Ελληνικό καλοκαίρι σημαίνει ελευθερία, όμως για φέτος πρέπει να ζήσουμε χωρίς αυτή την συνήθεια η οποία μπορεί να οδηγήσει σε περιπέτειες. Επιθυμία όλων είναι να μην υπάρξουν περιπέτειες και ο μόνος τρόπος είναι ένας. Η συλλογική λειτουργία προς αυτή την κατεύθυνση….

 

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here