ΛΗΜΝΟΣ

Κρουαζιέρα τέλος για την Λήμνο…..

Δυσοίωνα μηνύματα και προβληματισμός είναι οι ενδείξεις για την φετινή χρονιά, στο κάθε τι που αφορά την κρουαζιέρα και τους κατάπλους κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Μύρινας ,αφού η εν γένει πολιτική κατάσταση και η ρευστότητα στην ευρύτερη περιοχή, κυρίως στην Τουρκία και την Συρία, απομακρύνουν τα πολυτελή πλοία από το Αιγαίο και τις επισκέψεις τους στην Λήμνο.

       Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναγγελίες αφίξεων αυτές  είναι μονοψήφιος αριθμός για το τρέχον έτος, παρουσιάζοντας μια ραγδαία πτώση σε σύγκριση με την περυσινή, αλλά και την προπέρσινη περίοδο σε ποσοστό που φθάνει το 80%,σηματοδοτόντας ένα βαρύτατα πλήγμα στον τοπικό τουρισμό, που πλήττεται παράλληλα και από την παρατεταμένη οικονομική κρίση στην Ελλάδα, αλλά και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην γειτονική Τουρκία.

       Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και φανερώνουν την τεράστια πτώση στην Μύρινα, οσον  αφορα την κρουαζιέρα, αφού  μέχρι σήμερα έχουν γίνει μόλις 7 αναγγελίες αφίξεων κρουαζιερόπλοιων, όταν το 2016 ξεπερνούσαν τις 30 και το 2015 τις 40 αφίξεις!

        Τα “μαύρα σύννεφα” για την κρουαζιέρα στο λιμάνι της Μύρινας είχαν ήδη φανεί από τον  Αύγουστο του 2016 όταν η μία  εταιρεία ” πίσω από την άλλη είχαν αναγγείλει την διακοπή προσεγγίσεων στην Λήμνο . Οι εταιρίες  διαφοροποίησαν τις πλεύσεις τους  και τους προορισμούς τους  προς τις θάλασσες της ΝΑ Ασίας.

  Οι  φετινές αφίξεις και με τους καλύτερους οιωνούς δεν μπορούν να αναπληρώσουν ούτε κατ΄ ελάχιστον το πλήγμα για την Λήμνο ,ενώ τουριστικοί πράκτορες  εκτιμούν ότι και ακόμη και τριπλάσιες αφίξεις να αναγγελθούν το επόμενο διάστημα, σε καμία περίπτωση ο συνολικός τους αριθμός δεν πρόκειται να φθάσει τις περυσινές, ούτε φυσικά τις αφίξεις του 2015.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!