ΛΗΜΝΟΣ

H Ομοσπονδία Νέας Υόρκης τίμησε την Λημνιά Ελένη Ψαρά (φωτο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. H Eλένη Ψαρά χρόνια τρέχει για να βοηθήσει στην Παρέλαση της Νέας Υόρκης, είναι ακούραστος υποστηρικτής σε θέματα Παιδείας, ποτέ δεν αρνείται τη βοήθειά της σε έργα φιλανθρωπίας και για πολλά χρόνια πηγαινοέρχεται μόνη της, ή μαζί με άλλες κυρίες, σε κατεστραμμένες περιοχές της Ελλάδος για να προσφέρει χρήματα, είδη πρώτης ανάγκης και παρηγοριά.

«Παίρνω χαρά από την προσφορά και την ανακούφιση από τον πόνο», τόνισε η ίδια καταχειροκροτούμενη, μιλώντας κατά τη βράβευσή της το βράδυ της Κυριακής, από το Τμήμα Γυναικείων Θεμάτων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Ν. Υόρκης.

Τη μεγάλη υλική και ηθική προσφορά στην Ομογένεια και τη γενέτειρα, τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Πέτρος Γαλάτουλας, μιλώντας κατά την ίδια εκδήλωση, που οργανώθηκε, με την ευκαιρία εορτασμού αυτές τις ημέρες της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

«Η Ελένη Ψαρά, μαζί με τον σύζυγό της Γιάννη ποτέ δεν σταμάτησαν να προσφέρουν στην Ομοσπονδία και είναι πάντα στο πλευρό της», είπε ο κ. Γαλάτουλας, προσθέτοντας ότι δεν συνέβη το ίδιο και με άλλους, οι οποίοι παρέμειναν κοντά στην οργάνωση και στην Ομογένεια μόνο για ένα διάστημα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε πολυτελή αίθουσα του «Terrace on the Park», η οποία ήταν κατάμεστη από κόσμο, που έδωσε το παρών του, για να ενθαρρύνει το έργο του Γυναικείου Τμήματος της Ομοσπονδίας και να τιμήσει την κ. Ψαρά.

Ακούραστη οικοδέσποινα στην εκδήλωση ήταν η πρόεδρος του Γυναικείου Τμήματος, Χριστίνα Κωστάκη, η οποία τα τελευταία χρόνια έδωσε με το δυναμισμό και τις πρωτοβουλίες της νέες διαστάσεις στο πολύπλευρο έργο της Ομοσπονδίας Ν. Υόρκης. Η κ. Κωστάκη καλωσόρισε τον κόσμο και αναφέρθηκε με επαινετικά λόγια στην τιμώμενη κ. Ψαρά, ευχαριστώντας την για την όλη προσφορά της.

Η τιμηθείσα, Ελένη Ψαρά (τρίτη, όρθια, από δεξιά) με το σύζυγό της, Γιάννη, δίπλα, μέλη της οικογένειάς της, και φίλους, που μοιράστηκαν τη χαρά της και τη συγχάρηκαν. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Γαλάτουλας υπογράμμισε ότι η κ. Ψαρά αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση ομογενή, αφού διακρίθηκε για την κοινωνική και εθνική προσφορά της. Πρόσθεσε δε ότι τόσο η ίδια, όσο και ο πρόεδρος του Παγκύπριου Αμερικής και της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), Φίλιπ Κρίστοφερ, δεν σταμάτησαν ποτέ να προσφέρουν.

Ο κ. Γαλάτουλας είπε, ακόμα, ότι γνωρίζει από χρόνια την κ. Ψαρά και έχει εκτιμήσει το μεγάλο έργο της. Σε αναγνώριση, μάλιστα, της όλης προσφοράς της ίδιας και του συζύγου της, η Ομοσπονδία τους είχε επιλέξει ως τελετάρχες στην ελληνική παρέλαση της Ν. Υόρκης πριν δύο χρόνια.

«Με την ευκαιρία αυτή, ανακοινώνω ότι για τη φετινή παρέλαση έχουμε δωρεές 5000 δολαρίων από τον κ. Σπύρο Πάππα και 20.000 δολ. από το νοσοκομείο ‘Λένοξ’», είπε ο κ. Γαλάτουλας.

Φανερά συγκινημένη μίλησε για την τιμώμενη, η Σοφία Γαλάτουλα, μέλος του Συμβουλίου της Επιτροπής Γυναικείων Θεμάτων. Η οποία τόνισε ότι είναι από χρόνια φίλη με την κ. Ψαρά η οποία πάντα βοηθά και πάντα πηγαίνει οπουδήποτε για να βοηθήσει.

Για τη ζωή της τιμώμενης μίλησε η συγγραφέας και δημοσιογράφος, Ιουστίνη Φραγκούλη.

Η ίδια η κ. Ψαρά ανέφερε ότι νιώθει τιμή για τη βράβευσή της, ενώ συνεχάρη όλες τις γυναίκες, με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας. Υπογράμμισε δε ότι οι γυναίκες πρέπει να διατηρούν ισχυρούς τους θεσμούς.

Η κ. Ψαρά στο βήμα. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη.

Αναφέρθηκε, επίσης, στα ιδιαίτερα αισθήματα με τα οποία είναι προικισμένες οι γυναίκες, δεν παρέλειψε δε να μιλήσει για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια στη Λήμνο, όπου γεννήθηκε, και τα ευτυχισμένα χρόνια που ακολούθησαν με τη γνωριμία και το γάμο της με τον αγαπημένο σύζυγό της, Γιάννη. «Στάθηκα τυχερή», είπε χαρακτηριστικά.

 

ΠΗΓΗ: ekirikas.com

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!