ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμμετοχή του Στρατού σε άσκηση ετοιμότητας για τον Έμπολα

ΣΤΡΑΤΟΣΞεκινά η άσκηση ετοιμότητας για τον Έμπολα! Όλες οι λεπτομέρειες

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει το τεστ ετοιμότητας της χώρας μας απέναντι στον ιό Έμπολα με τη βοήθεια του στρατού.

 

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

 

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται και η χώρα μας… τις τελευταίες ημέρες μπροστά στον κίνδυνο να καταγραφεί ύποπτο περιστατικό του ιού Έμπολα και στα ελληνικά εδάφη. 

 

Ήδη με εντολή Βορίδη θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες άσκηση με τη συμβολή του στρατού ώστε και στην πράξη να φανεί εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το …πέρασμα του ιού. 

 

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) ετοιμάζει σε συνεννόηση  με το στρατό την άσκηση προσομοίωσης ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να είναι σε ετοιμότητα. 

 

Ειδικότερα με βάση το σχεδιασμό του επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ Πάνου Ευσταθίου, τα στελέχη του τομέα της υγείας θα μεταβούν σε ειδικό χώρο του στρατού όπου και θα ενημερώσουν με ειδικά μαθήματα τα σώματα ασφαλείας. 

 

Αρχικά θα γίνουν προφορικά μαθήματα ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει ειδική άσκηση προσομοίωσης κατά την οποία οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να μάθουν με κάθε λεπτομέρεια πως δε θα έρθουν σε επαφή με τον ιό στην περίπτωση που υπάρξει είσοδος ύποπτων περιστατικών στις πύλες της χώρας. 

 

Με ειδικές στολές οι άνδρες του στρατού θα εμφανιστούν να αγγίζουν πιθανούς ασθενείς ενώ στη συνέχεια θα μάθουν με τι τρόπο αφαιρούνται οι μολυσμένες στολές, η αποθήκευσή τους καθώς και η απολύμανση τους. 

ΠΗΓΗ: iatropedia.gr

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!