ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενίσχυση στους κτηνοτρόφους, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΠΡΟΒΑΤΑ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργού Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χαράλαμπου Αθανασίου με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Καρασμάνη για την γενικότερη στήριξη των κτηνοτρόφων της Λέσβου από τις επιπτώσεις της νόσου του καταρροϊκού πυρετού στα κοπάδια του νησιού, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η βούληση σύμφωνα με τη σχετική ΚΥΑ «για την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου από επιβολή κτηνιατρικών μέτρων», της κάλυψης του κόστους για την αγορά εντομοαπωθητικών φαρμάκων για την καταπολέμηση των κουνουπιών που είναι οι φορείς μετάδοσης της νόσου του καταρροϊκού πυρετού.

Συγκεκριμένα οι κτηνοτρόφοι στις εκτροφές των οποίων διαπιστώθηκε μετά από αιμοληψία, ότι έχουν προσβληθεί από τη νόσο, θα μπορούν να καλύπτουν το κόστος αγοράς των εγκεκριμένων και οριζομένων από την παραπάνω Κοινή Υπουργική Απόφαση εντομοαποθητικών σκευασμάτων μετά από χρηματοδότηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Λεπτομέρειες του τρόπου καταβολής της ενίσχυσης στους κτηνοτρόφους, καθώς και τα δικαιολογητικά που θα απαιτούνται να προσκομίσουν οι ίδιοι στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα δοθούν με εγκύκλιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κάθε ζωονόσο δικαιολογούνται συγκεκριμένες επιλέξιμες δαπάνες για την αντιμετώπισή της. Έτσι από το αρμόδιο Υπουργείο εξετάζεται κάθε δυνατότητα για την ανακούφιση των πληγέντων κτηνοτρόφων.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!