ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη διεθνή τουριστική έκθεση «TOUR NATUR» στο Ντίσελντορφ

Στο πλαίσιο της στρατηγικής για την ανάπτυξη ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού, βασισμένων στα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά γνωρίσματα των νησιών της, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε φέτος για δεύτερη φορά με περίπτερο στη διεθνή έκθεση «TOUR NATUR», που έγινε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, από την 1η έως τις 3 Σεπτεμβρίου 2017.

Η έκθεση προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες, όχι μόνο από τη συγκεκριμένη περιοχή της Γερμανίας, αλλά και από τις γύρω χώρες (Βέλγιο, Ολλανδία), καθώς προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από προϊόντα και υπηρεσίες εναλλακτικού τουρισμού, με τη συμμετοχή σημαντικών εκθετών από αυτό τον χώρο. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και να  πάρουν ιδέες και προτάσεις για την πεζοπορία, το hiking, το trekking, την ποδηλασία, την ιστιοπλοΐα, τις καταδύσεις, τον αγροτουρισμό και άλλες δραστηριότητες που προσφέρονται στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

Την προηγούμενη ημέρα της έναρξης της έκθεσης πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Προξενείο στο Ντίσελντορφ, ειδική εκδήλωση προβολής των ελληνικών προορισμών που συμμετείχαν στην «TOUR NATUR». Στην εκδήλωση όπου είχαν προσκληθεί τουριστικά πρακτορεία και δημοσιογράφοι παρουσιάστηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών του Βορείου Αιγαίου και οι δυνατότητες που προσφέρουν στους λάτρεις του τουρισμού δραστηριοτήτων. Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσώπησαν, τόσο στην Έκθεση όσο και στην εκδήλωση στο Προξενείο, η Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού κα Α. Σαραντινού, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού κα Α. Πολυτάκη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού Π.Ε. Χίου κα Μ. Κόβα.

 

 

Η κα. Σαραντινού δήλωσε σχετικά: «Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου αναγνωρίζοντας τη διεθνή τάση για μεταστροφή του τουρισμού από το μαζικό πακέτο σε πιο προσωποποιημένα ταξίδια που στόχο έχουν την απόκτηση αυθεντικών εμπειριών, έχει σαν στρατηγικό στόχο την ανάδειξη των δέκα νησιών του Βορείου Αιγαίου ως προορισμούς εναλλακτικού τουρισμού με δραστηριότητες που προσφέρονται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους. Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι αυθεντικά, ανεξερεύνητα, αποτελούν προορισμό για όλο τον χρόνο, προσφέρουν δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού off season, δημιουργούν μια εμπειρία του Αιγαίου πέραν κάθε εικόνας και εμπειρίας που ένας τουρίστας στο Αιγαίο έχει βιώσει μέχρι σήμερα και αποδεικνύουν έμπρακτα την αληθινή και ανεπιτήδευτη αρχαιοελληνική έννοια και φιλοσοφία της Φιλοξενίας».

 

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σταθερά προσανατολισμένη στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού που ταιριάζουν στη φυσιογνωμία των νησιών, προγραμματίζει σύμφωνα με αυτή την προτεραιότητα τη συμμετοχής της και σε άλλες ειδικές θεματικές εκθέσεις, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, με επόμενη τη συμμετοχή της στην Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού Nostos που θα πραγματοποιηθεί στη Ναύπακτο 13-16 Οκτωβρίου. 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!