ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λύθηκε οριστικά επιτέλους το θέμα με τον εγκατελημένο γαιδαράκο στο χωριό της Καλλιθέας.

1

Στις 23 Ιουλίου αναγνώστης μας, μας είχε ενημερώσει για έναν εγκαταλειμμένο γάιδαρο στο χωριό της Καλλιθέας.

Μετά την δημοσίευση του θέματος από το limnosreport, η κινητοποίηση από την Λήμνο , αλλά και από την Αθήνα ήταν μεγάλη, είχε ενδιαφερθεί ακόμα και ο  Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών, να τον αναλάβει

Σήμερα το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου ενημερώνει

“Το Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου ενημερώνει για τις ενέργειες στις οποίες προέβει και για την κατάσταση του εγκαταλελειμμένου γαϊδουριού που εντοπίστηκε τέλη Ιουλίου στο χωριό της Καλλιθέας.

Άμεσα έγινε από το Σωματείο μας καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας και ζητήθηκε από την Κτηνιατρική Υπηρεσία καταγραφή του ζώου ως «αδέσποτο» ώστε να μπορέσουμε να προβούμε στις επόμενες ενέργειες.

Κλήθηκε επίσης, η Πυροσβεστική για τον εντοπισμό του ζώου, το οποίο τελικά «πιάστηκε» από κατοίκους με τους οποίους είχαμε συνεννοηθεί μόλις το δουν να το δέσουν σε κάποιο σημείο και να μας ειδοποιήσουν, όπως κι έγινε.

Με τη συνεργασία του κου Μοσχάκη και του κου Σακαρίκου κανονίστηκε η μεταφορά του ζώου σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας του κου Νίκου Γριτζαλή, ανήμερα του Αγίου Παντελεήμονα, γεγονός που του «χάρισε» και το όνομά του. Γείτονας τον βάφτισε Παντελή.  

Έχοντας ήδη επικοινωνήσει με τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών, αποφασίσθηκε η μεταφορά του ζώου στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου. Μας συμβούλεψαν να περιμένουμε λίγο ώστε να δυναμώσει το ζώο γιατί είναι μεγάλης ηλικίας και αρκετά καταπονημένο. Δώσαμε ένα περιθώριο 20 ημερών περαιτέρω παραμονής στη Λήμνο κι αρχίσαμε να ερευνούμε τον τρόπο μεταφορά τους με καράβι στο Λαύριο. Το τουριστικό πρακτορείο του κου Πραβλή μας πρότεινε να περάσει η τουριστική σεζόν ώστε παρόλο που το ταξίδι θα ήταν πάλι περίπου 9 ώρες, τουλάχιστον να μην υπήρχε μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων μέσα στο γκαράζ. Ο ΕΣΠΙ μας συμβούλεψε ότι για τη μεταφορά του ζώου θα χρειαζόταν συνοδός ο οποίος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα έπρεπε να βγάλει το ζώο για μια σύντομη βόλτα μέσα στο γκαράζ, πράγμα αδύνατο κατά την περίοδο τουριστικής αιχμής.

Αρχές Αυγούστου κλήθηκε η Κτηνιατρική Υπηρεσία για να ελέγξει την κατάσταση της υγείας του Παντελή. Ο κος Ιωάννης Τενέδιος παρουσία της γραμματέας του Σωματείου μας εξέτασε το ζώο στο οποίο διαπίστωσε κόπωση και κάποια παλαιά τραύματα.

Εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από ιδιώτη της Λήμνου να υιοθετήσει τον Παντελή και το Σωματείο μας αποφάσισε ότι ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή για το γέρικο αυτό ζώο. Ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία και ο Δήμος Λήμνου συμφώνησαν με αυτή την επιλογή μας.

Με τη βοήθεια του Δήμου ο Παντελής μεταφέρθηκε στον χώρο του ιδιώτη και το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί το συμβόλαιο υιοθεσίας μεταξύ του Δήμου Λήμνου και του ιδιώτη.

Να σημειώσουμε ότι το Σωματείο μας κλήθηκε δυο φορές να ενημερώσει τον Εισαγγελέα Μυτιλήνης για την κατάσταση του Παντελή.

Ευχαριστούμε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν τον Παντελή καθώς δεχθήκαμε τηλεφωνήματα από όλη την Ελλάδα.

Επικροτούμε τον Δήμο Λήμνου για την άμεση κινητοποίησή του και όλο το ενδιαφέρον του καθώς μάθαμε ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος κος Μαρινάκης κάλεσε τον κο Γριτζαλή για να ενημερωθεί για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Παντελής στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας του. Ένα θετικό βήμα για το Δήμο μας θα είναι το πρώτο συμβόλαιο υιοθεσίας που θα υπογραφεί απευθείας από τον Δήμο για τον – ευτυχώς πρώην αδέσποτο – Παντελή.”

 

2

Σήμερα επίσης σχετική ενημέρωση για τον γαιδαράκο, μας έστειλε και το Αnimal Rescue Lemnos που όπως αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook,  αποτελεί μια ατομική πρωτοβουλία. Και αναφέρει: 

“Ευχάριστες εξελίξεις είχαμε σχετικά με τον εγκαταλελλειμένο γαιδαράκο της Καλλιθέας! Εδώ και μερικές ημέρες έχει εγκατασταθεί μόνιμα στον Κοντιά αφού κάτοικος του χωριού θέλησε να τον υιοθετήσει!

Το ΑnimalRescue Lemnos συγχαίρει τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Σακαρίκο, ο οποίος διέθεσε τρέιλερ για την μεταφορά του ζώου από την Καλλιθέα στην Μύρινα, τον κ. Νίκο Γριτζαλή, ο οποίος φιλοξένησε τον γαιδαράκο σε ιδιωτικό του χώρο και τον Άνθρωπο, κάτοικο του Κοντιά, ο οποίος υιοθέτησε τον γαιδαρο.

Τέλος, το Αnimal Rescue Lemnos ευχαριστεί όλους όσους ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν στην υπόθεση του εγκαταλελειμένου γαιδαράκου! O Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών(ΕΣΠΙ) ενημερώθηκε αμέσως από εμάς για τα νεότερα και έλαβε ιδιαιτέρως ευχαριστίες!”

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!