ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αισχροκέρδεια σε βάρος τουριστών – Άλλες τιμές για τους Έλληνες, άλλες για τους… ξένους

ΡΟΔΟΣ

Πάρτι αισχροκέρδειας σε βάρος των τουριστών σημειώνεται σε πολλά από τα ελληνικά νησιά! Το ereportaz φέρνει στο φως μια από τις δεκάδες επιχειρήσεις της Ρόδου που χρεώνει τους τουρίστες μέχρι και 40% περισσότερο από τους Έλληνες! Το συγκεκριμένο εστιατόριο βρίσκεται μέσα στο ιστορικό κάστρο του νησιού και οι τιμές που συναντά κανείς προκαλούν έκπληξη!

Μία μερίδα γύρος είναι ένα απλό παράδειγμα. Στον κατάλογο η αναγραφόμενη τιμή ήταν τα 12 ευρώ. Αυτή όμως είναι χρέωση… για τους ξένους! Μόλις ένας Έλληνας κάτσει για φαγητό -πράγμα σπάνιο- αμέσως ο καταστηματάρχης σπεύδει να ενημερώσει ότι η τιμή δεν είναι αυτή που αναγράφεται.

«Δεν είναι 12 για εσάς. 8 ευρώ είναι″ ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αμέσως ακολούθησε σύντομος διάλογος με έναν από τους πελάτες:

Πελάτης: Να φανταστώ ότι η τιμή είναι αυτή λόγω ελληνικής υπηκοότητας;
Καταστηματάρχης: Ναι δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο.

Το θράσος ωστόσο του συγκεκριμένου καταστηματάρχη δεν σταματά εδώ! Όχι μόνο χρεώνει τους τουρίστες μέχρι και 40% περισσότερο αλλά δεν «κόβει″ και αποδείξεις! Αντίθετα κάνει έναν υπολογισμό και τους γράφει την τελική τιμή σε ένα χαρτί!

foto-rodos-2

«Είναι τουλάχιστον ντροπιαστική η κατάσταση αυτή με τις τιμές και τις αποδείξεις» είπε στον καταστηματάρχη ο πελάτης που είχε νωρίτερα τον διάλογο μαζί του. Η απάντηση για μία ακόμα φορά αποστομοτική: «Ε κόβουμε και αποδείξεις. Όλα εντάξει″.

Το κατάστημα στο οποίο συναντήσαμε το παραπάνω περιστατικό δεν είναι το μοναδικό καθώς σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής η υπερχρέωση τουριστών είναι πάγια τακτική πολλών επιχειρηματιών.

ΠΗΓΗ: ereportaz.gr

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!