ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευχές απο την Μ….???

ΕΥΧΕΣ

Και ο κύκλος ολοκληρώθηκε!!!

Το Πάθος, η Σταύρωση, η Ταφή, και η Ανάσταση !!!

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή μέσα στις μυρωδιές απ τις πασχαλιές, τις μαργαρίτες και τα χαμομήλια, τρέχουμε στις εκκλησίες για να βιώσουμε κι εμείς το Θείον Πάθος, για να συγκινηθούμε, να προσευχηθούμε ίσως για την λύτρωση απο τα δικά μας πάθη, για να δούμε τον δικό Του Σταυρό και να μας φανεί πιο λαφρύς ο δικός μας, ο καθημερινός, ο ανθρώπινος.

Κι ύστερα έρχεται η Ανάσταση, η ελπίδα η νίκη της ζωής πάνω στο θάνατο, η απόδραση απο την ζωή εν τάφο!!!!!

Και χαιρόμαστε, ολοι, δε λέω, φοράμε και τα καλά μας ρούχα, τα γιορτινά, για να πάμε στην Ανάσταση, ανταλλάσουμε ευχές, για αγάπη, ειρήνη, υγειά και πέφτουμε με τα μούτρα στην μαγειρίτσα και το μυρωδιαστο πασχαλινό αρνί!!!!!

Κι αφού φάμε και πιούμε και γλεντήσουμε και κλείσει ο κύκλος μέσα σε γέλια και χαρές για την Ανάσταση Του, ξαναγυρνάμε στην καθημερινότητα μας, με την ρουτίνα, το άγχος, τα οικονομικά προβλήματα, κι όλα αυτά τα τόσο ανθρώπινα που μας κατακλύζουν.

Και τότε Τον ξεχνάμε!!!!!

Ξεχνάμε το πάθος, την Σταύρωση, την Ανάσταση και κυρίως ξεχνάμε το μεγάλο μήνυμα της διδασκαλίας του!!!!

Την Αγάπη για τον συνάνθρωπο!!!!!!

Κι όταν λέμε συνάνθρωπο αγαπητοί μου φίλοι. δεν αινούμε μόνο τον φίλο, τον συγγενή, τον συνεργάτη, αυτόν που μας κάνει χαμογελαστούς κι ευτυχισμένους. Εκεί είναι πολύ εύκολο να δώσουμε την αγάπη μας!!

Στην κατηγόρια των συνάνθρωπων μας όμως ανήκουν κι αυτοί που μας πόνεσαν, μας αδίκησαν, μας μείωσαν, μας εκμεταλλεύτηκαν, πείραξαν το παιδί μας, τσαλαπάτησαν την αξιοπρέπεια μας, μας γέμισαν οργή και μίσος, μας γέμισαν με αισθήματα εκδίκησης.

Μη μου πείτε ότι δεν έρχεται στο μυαλό σας κανείς τέτοιος;;;;;;;;

Γιατι στο δικό μου περισσεύουν!!!!!!!,

Γι αυτή την αγάπη λοιπόν μίλησε ο Κύριος. Την αγάπη που κάνει την υπέρβαση, που στέκεται πάνω απο τα ανθρώπινα πάθη, που δίνεται απλόχερα στον συνάνθρωπο άσχετα αν είναι φίλος η εχθρός!!!!!

Εσείς μπορείτε να την δώσετε, νικώντας τα πάθη σας;;;;;;;

Ας προβληματιστούμε λιγο απ την ομορφιά της διδασκαλίας Του, ας κοιτάξουμε λιγο πιο βαθιά μέσα μας, ας δαμάσουμε τα πάθη μας, ας δώσουμε αν όχι σώμα και αίμα, λιγο ψωμί και μια αγκαλιά στον συνάνθρωπο που εχει ανάγκη και ας απλώσουμε το χέρι σ αυτόν που μας πείραξε!!!!!!

Εμείς θα νοιώσουμε καλύτερα, εμείς θα είμαστε οι νικητές, εμείς θ αναστηθούμε απο τον τάφο των παθών μας!!!!!!!!!!!!

 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ας κλείσω με τις ευχές μου για Αναστάσιμο φως στις ζωες μας και με τα λόγια του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ στην επιστολή του ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ

 

Η αγάπη μακροθυμεί, είναι γεμάτη καλοσύνη.

Η αγάπη δεν είναι ζηλότυπη, δεν μεγαλαυχεί, ούτε επαίρεται, δεν ασχημονεί, δεν είναι εγωιστική, δεν είναι ευερέθιστη, δεν θυμάται το κακό, δεν χαίρεται με την αδικία, μετέχει όμως στη χαρά για το ορθό, ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ, ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΛΠΙΖΕΙ, ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.”

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!