ΛΗΜΝΟΣ

Ο Στέλιος Ρόκκος μας ξεναγεί στο υπέροχο σπίτι του στην Λήμνο – Ένας επίγειος παράδεισος!(φωτο)

999

Αποµονωµένος στo νησί του, γυρίζοντας την πλάτη στο θόρυβο της Αθήνας, ο αγαπηµένος καλλιτέχνης έχει φτιάξει µια δεύτερη ζωή στη Λήµνο, εκεί όπου µεγάλωσε και απ’ όπου ξεκίνησε µόνο µε την κιθάρα του για να ανακαλύψει τον µαγικό κόσµο της µουσικής. Δίπλα του σήµερα, στον επίγειο παράδεισο που έχει δηµιουργήσει ο ίδιος µε µεράκι, η σύντροφός του Λελέ Γκόφα µένει πάντα κοντά του για «Να µην του λείψει τίποτα…»!

05Στα ληµέρια του στη Λήµνο, που δεν εγκαταλείπει λεπτό παρά µόνο για να εκπληρώσει τις επαγγελµατικές του υποχρεώσεις, απαθανάτισε ο φακός του Youweekly.gr τον Στέλιο Ρόκκο, ανανεωµένο και γεµάτο ενέργεια, την οποία έτσι κι αλλιώς εκπέµπει το εξαιρετικά ήρεµο περιβάλλον του ακριτικού νησιού. Γεννηµένος στο Κοντοπούλι και µεγαλωµένος στην Καλλιόπη της Λήµνου, ο καταξιωµένος ερµηνευτής έχει παραδεχτεί ακόµα και δηµόσια ότι πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια εκεί, ωστόσο στην αγκαλιά µιας απόλυτα δεµένης οικογένειας µε έναν πατέρα, τον Δηµήτρη, που αποτέλεσε πρότυπο για τη µετέπειτα εξέλιξή του, καθώς οι επιρροές του στον πιτσιρικά –και µε τάσεις φυγής τότε– Στέλιο ήταν έντονες ακόµα και στις απλές, καθηµερινές συνήθειες…

13«Ο πατέρας µου ήταν µανιώδης ψαράς, όχι επαγγελµατίας, αλλά ήταν άρρωστος µε το ψάρεµα όπως είµαι σήµερα κι εγώ. Πήγαινα µαζί του, µε µια πετρελαιοµηχανή, ήθελα πάντα να είµαι δίπλα του», θυµάται ο ίδιος σε συνέντευξή του. Αυθεντικός, γνήσιος, απόλυτα πιστός και συνεπής στη µουσική και στο τραγούδι, που για εκείνον δεν είναι µόνο µια δουλειά αλλά «καψούρα» που τον βοηθά να εκφράζεται, τον ολοκληρώνει και τον κρατά ζωντανό, ο Στέλιος Ρόκκος «εκµεταλλεύεται» την ηρεµία και την αγριάδα της Λήµνου, µετατρέποντας κάθε πέτρα και κύµα του νησιού σε νότες και στίχους…

 

 

youweekly.gr

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosReport.gr - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο το Βόρειο Αιγαίο, όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Δείτε παλαιότερα δημοφιλή άρθρα

Σχετικά Άρθρα

About Us

Ενημερωτικό site της Λήμνου. Έγκυρη, άμεση και χωρίς αναστολές ενημέρωση για ότι συμβαίνει στην Λήμνο, στο Βόρειο Αιγαίο, την Ελλάδα και τον κόσμο. LimnosReport.gr γιατί, «Εδώ χτυπάει η καρδιά της Λήμνου»!